Andreas Brännström tog över som ny huvudtränare i Mjällby Aif inför årets säsong och har lett laget till fina resultat i allsvenskan. Tidigare i veckan uppgav Aftonbladet att “Brännan” har fört samtal med klubben om att gå skilda vägar i förtid, då han vill göra förre Malmö FF-tränaren Milos Milojevic sällskap i Röda Stjärnan. 

Nu väljer Mjällby att gå ut med en kommuniké på sin officiella hemsida där klubbchef Jacob Lennartsson kommenterar situationen kring Brännström. Maif-toppen bekräftar då att klubben mottagit en förfrågan om sin chefstränare från en utländsk klubb.

– Mjällby AIF är en förening som just nu har ett väldigt högt välmående i många av föreningens olika led. Ser man till ett av föreningens led kan vi konstatera att vi har ett a-lag som just nu är Sveriges åttonde bästa fotbollslag på herrsidan och genomför sina matcher på ett högst imponerade vis. Framgång och framfart i fotbollen får konsekvenser. En av dessa är att föreningen i veckan mottagit en förfrågan om Andreas Brännströms tjänster från en klubb i utlandet, säger Lennartsson och fortsätter:

– Mjällby AIF har i samtal med Andreas bestämt sig för att utvärdera erbjudandet, något som gjordes i tisdags och där klubben tackade nej till att släppa Andreas. För Mjällby AIF är detta inget konstigt eller unikt, att vi utvärderar erbjudande på spelare och ledare och sätter det i relation till vad som är bäst för föreningens framtid. Det har vi gjort tidigare, och det kommer vi fortsätta att göra.

Jacob Lennartsson bekräftar att Andreas Brännström har sagt upp sitt kontrakt, som sträcker sig till slutet av 2022 med ett optionsår. Därmed är Mjällby-tränaren fri att skriva på för en annan klubb efter säsongen.

-I Andreas fall så finns det just nu inget bud att överväga och Andreas är fullt införstådd med situationen och inställd på att fortsätta sitt fantastiska arbete som huvudtränare för Mjällby AIF, om inget annat anges. Det kontrakt som finns mellan parterna kunde sägas upp inför 2023, vilket också har gjorts av Andreas, säger Lennartsson och fortsätter:

– Det ser vi som fullt förståeligt för att Andreas skall kunna se över och utvärdera sin situation efter säsongen, och kontraktet hade även brutits om Andreas beslutat sig att stanna då föreningen erbjudit ett nytt kontrakt som ersatt det tidigare. Vi som förening hoppas och vill fortfarande att Andreas Brännström är föreningens huvudtränare 2023, men det är något framtiden får utvisa.

Andreas Brännström:

– Detta är ingen “big deal” och inget som påverkar mig eller spelarnas uppladdning för kommande matcher. Jag är inte i någon dålig position utan får vara tränare i Mjällby AIF, där jag mår väldigt bra. Jag kommer fortsätta ge allt för klubben så länge jag är föreningens huvudtränare. Vi ses på måndag på Strandvallen, säger “Brännan”. 

Mjällby ligger på åttonde plats i allsvenskan med 31 inspelade poäng efter 20 omgångar.