Hem Sport Modo kan värva från NHL – därför dröjer sista värvningen

Modo kan värva från NHL – därför dröjer sista värvningen

förbi admin
0 kommentar

Modo har under en längre tid sökt sin sista pusselbit till forwardsuppsättningen, en spelare som är tilltänkt att tillhöra lagets förstakedja med Sampo Ranta och Mikael Ruohomaa. 

Hittills har Henrik ”Hinken” Gradin gått bet på marknaden och mest troligt kommer det dröja ett par veckor innan Modo värvar.

– Jag tror inte att vi värvar innan matchen mot Skellefteå, säger han.

Var står ni just nu?

– Vi har bra dialoger med flera spelare, men det kan dröja alltifrån en vecka till fyra veckor. Vi sitter i olika situationer med olika spelare, så kan man säga. 

Är det frustrerande att ni inte hittat den sista forwarden med tanke på att ni sökt efter den ett längre tag?

– Både ja och nej. Vi hade några bra hockeyspelare som vi blev erbjudna i slutet av juni, men vi var inte helt eniga – jag och tränarna – om det var de spelarna vi sökte. Det har en del med det att göra, att det dröjt. 

Henrik Gradin och Mattias Karlin när de gästade Expressens podcast Hockeypuls.

Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Modo har tidigare kopplats samman med Anthony Greco, som spelade i Frölunda förra säsongen. Han är fortfarande aktuell, meddelar ”Hinken”. 

– Det stämmer, ja. 

Är han ert huvudspår?

– Det vill jag inte svara på. 

En annan spelare som klubben undersökt möjligheterna att värva är Josh Leivo, en 30-årig forward som gjorde 51 matcher med St Louis Blues förra säsongen.

– Det har spekulerats att vi är nära honom, men vi har endast ställt en förfrågan till agenten. Det var ett tag sedan, fortsätter ”Hinken”.

I mitten av förra veckan dök ett nytt namn upp på SHL-sportchefernas bord, enligt uppgifter till Expressen. Det rör sig om Danny O’Regan, en 29-årig center som även kan spela ytterforward. Han har varit en stabil poängplockare i AHL med över 300 pinnar på 400 matcher i den nordamerikanska andraligan. 

Han har också registrerats för 30 NHL-matcher på fyra säsonger. 

Nu ska han ha öppnat dörren för spel i Europa och Modo är en tänkbar destination.

– Det är en spelare vi tittar på, bekräftar ”Hinken”. 

Vad behöver hända för att han ska bli en Modospelare, handlar det om att ni ska ta beslutet eller ska han bestämma sig för spel i Sverige?

– Det är både ock, det tror jag. Vi har tittat på honom och har våra åsikter om honom. Sedan måste han bestämma sig för om han vill satsa på Europa. 

”Hinken”

Foto: JONAS FORSBERG / BILDBYRÅN

Ett annat alternativ för Ö-viksklubben kan vara att avvakta try out-kontrakten i NHL. Just nu är det 30-tal spelare som slåss om kontrakt i ligan och beslut huruvida de kommer förlängas eller inte väntas fattas inom den kommande månaden.

– Det finns några try out-spelare som vill testa chansen där borta, men annars är de jäkligt sugna på att komma hit. Det är i alla fall två-tre veckor vi behöver vänta på att det blir aktuellt även om vi kan vara överens innan. Det är där vi står. Det kommer inte landa in någon spelare de närmaste dagarna. 

Lutar det åt att ni värvar en try out-spelare från NHL eller att ni tar någon av spelarna som florerat i media redan?

– Det är svårt. Hade du frågat i går hade det kanske slutat med att vi värvat någon av de vi nyss pratat om, men sedan går det någon timme och då är känslan tvärtom. Vi får se. 

Vilka egenskaper vill du att den sista forwarden ska besitta?

– Det ska vara en spelare som ska återfinnas i topp sex. Gärna en avslutare.

Lyssna på ”Hinken” och Mattias Karlin i Hockeypuls podcast:

https://embed.pod.space/player?episode=hockeypuls/327-nykomlingen&theme=spaceblue

TV: Modos sportchef: ”Det är inte optimalt”

Du kanske också gillar