Hem Sport Modo vinner mot Djurgården i hockeyallsvenskan

Modo vinner mot Djurgården i hockeyallsvenskan

förbi admin
0 kommentar

Mikkel Aagaard blev matchhjälte för Modo i seriefinalen mot Djurgården med ett hattrick.

Då hyllas han av kedjekamraten Riley Woods.

– Jag kallar honom ”den danske raketen”, säger kvällens assistkung som även han hade stor show på Hovet.

I seriefinalen mot Djurgården var det Modos förstalina med Mikkel Aagard, Riley Woods och Josh Dickinson som visade vägen.

På ett fullsatt Hovet hade de stor show och svarade för samtliga mål i den galna målfesten.

Matchhjälte blev Mikkel Aagard som fullbordade sitt hattrick när prickade in 6–5 med bara dryga minuten kvar av förlängningen.

– Det är en lättnad och otroligt skönt att komma härifrån med två poäng. Det är inte det lättaste stället att spela på när det är fullsatt, säger matchhjälten till Sportbladet.

Hyllas av kedjekamraten

Kedjekamraten Riley Woods hade även han en lyckosam kväll. Han spelade fram till tre av målen och fick själv göra ett när han kom fri mot Carl Lindbom och iskallt lyfte den upp i nättaket när Modo kvitterade till 4–4.

– Jag fick lite panik för pucken hoppade där ett tag. Men det var ett grymt mål och ett viktigt mål, säger Woods efter matchen.

Trots sin egna succé väljer han att hylla kedjekamrat Aagard.

– Jag brukar kalla honom den danska raketen. Han har mycket energi och får igång killarna. Han gör viktiga mål för oss och det är vad han behöver göra. Han har varit grym hela året. Han ör en grym kille och viktig för laget.

Kom tillbaka flera gånger om

Modo fick dock kämpa genom hela matchen för att ta poäng. Hemmalaget tog drog ifrån gång på gång. Först efter en drömstart på matchen när Olle Liss prickade in 2–0 redan efter drygt tre minuter. Sedan i den andra perioden när Stefan Elliott utökade till 4–2 och till sist när Ludvig Rensfeldt gav Djurgården ledningen med 5–4 tidigt i den tredje perioden. Men stockholmarna lyckades inte stå emot.

– Det är bittert att torska, som alltid. Det svängde fram och tillbaka och vi hade ledningen hela matchen, så det känns surt. Vi får skylla oss själva, vi bjuder Modo på för mycket lägen, framförallt deras toppkedja som göra alla målen, säger Rensfeldt och fortsätter:

– Det gäller att vara mycket mer noggranna när de är inne, de är kanske seriens bästa kedja så det gäller att vara smartare och mer uppmärksam.

Trots underläge flera gånger om visste matchhjälten Mikkel Aagard hela tiden att de skulle komma tillbaka.

– Det var ingen tvekan. Vi hade samma känsla på bänken, att någon skulle kliva fram, och det var väldigt kul att jag fick göra det idag, säger han.

I och med segern rycker Modo något och toppar nu tabellen fyra poäng framför Djurgården.

Du kanske också gillar