Hem Sport Morata sköt Spanien till slutspel

Morata sköt Spanien till slutspel

förbi admin
0 kommentar

Det vankades stormöte i Nations League på tisdagskvällen då gruppledaren Portugal tog emot tvåan Spanien på Estádio Municipal de Braga i sista omgången. Seger var då ett måste för spanjorerna för att gå vidare till slutspel.

Spanien hade stort bollinnehav inledningsvis, vilket höll på att straffa sig efter drygt 20 minuter. Målvakten Unai Simón fick en lång förstatouch något Cristiano Ronaldo utnyttjade och snodde åt sig bollen, men i samma stund föll Manchester United-stjärnan till marken. Domaren vinkade dock avvärjande. 

En stund senare testade Ruben Neves skott utifrån, men då svarade Simon för att vass räddning. Även om det var spanjorerna som hade bollen skapade Portugal de farligaste chanserna. Strax innan halvtidsvilan avlossande Bruno Fernandes ett distansskott som gick tätt utanför stolpen.

I början av andra halvlek hotade Portugal på nytt. Cristiano Ronaldo blev frispelad av Bernado Silva, men forwardens avslut gick rakt på en utrusande Unai Simon. Spanien var i behov av ett mål för att gå vidare och tog över matchbilden mot slutet, vilket man fick utdelning för. 

I 88:e minuten höll sig Alvaro Morata framme och stötte in 1-0 från nära håll. Det blev även slutresultatet, vilket betyder att spanjorerna går förbi Portugal i gruppen och därmed är klart för slutspel i Nations League. Där gör man Nederländerna, Italien och Kroatien sällskap.

Startelvor:

Portugal: Costa – Cancelo, Danilo, Dias, Mendes – Neves, Carvalho – Silva, Fernandes, Jota – Ronaldo. 

Spanien: Simón – Carvajal, Guillamón, Torres, Gayá – Soler, Rodri, Koké – Torres, Morata, Sarabia. 

Du kanske också gillar