Hem Sport Nebosja Novakovics speciallösning med AIK – bara matcher

Nebosja Novakovics speciallösning med AIK – bara matcher

förbi admin
0 kommentar

Efter sex raka förluster valde AIK att sparka såväl sportchef som tränarteam.

Nu är den nya trion på plats, men det är bara två på planen.

– Klubben behöver min hjälp och då försöker jag fixa det, säger klubbikonen Nebojša Novaković.

Det är tidig morgon på Skytteholm. Två dagar har gått sen derbyförlusten mot Djurgården när AIK spelarna äntrar konstgräset.

Men till skillnad från då så är det ett helt nytt ledarteam runt laget.

– Nu har vi bara haft en träning men jag tror de balanserar upp varandra ganska bra. Michael Nilsson känns som en som är ganska go, go, go. Jesper Björk mer analytisk och håller sig lite i bakgrunden men kommer med inflik. Jag tror det kan bli bra, säger mittbacken Jennie Nordin.

Ska bara göra matcher

Men det saknas en person i Nordins analys.

När AIK presenterade den nya uppställningen var det ytterligare ett namn med. En klubbikon.

Han återfinns högst upp på läktaren. Utan att vara direkt involverad sitter Nebojša Novaković och betraktar träningen.

– Det är mycket energi. Man ser att spelarna vill göra mycket på kort tid. De vill visa för tränarna att de ska spela. Det är mycket positiv energi.

Att Novaković var på plats på träningen den här morgonen var ett undantag. Det är inte så det kommer se ut framöver. AIK-ikonen berättar själv om upplägget.

– Jesper Björk och jag har jobbat mycket ihop i akademin och han är huvudansvarig med mig. Han kommer hålla i träningarna tillsammans med assisterande. Min insats är bara matcherna. Jag kommer bli tillgänglig när de spelar matcher och försöker se till att vi vinner.

– Det är det som klubbens ledning tror är det bästa. Att jag ska vara runt laget när det är match. Jag känner att det är min styrka. Jag gillar när det är tufft. När det är jobbigt. 

Gör allt för AIK

När frågan om att kliva in och ta över damlaget kom var det inga tvivel för Novaković, som är tydlig med att han ser det här som en kortsiktig lösning.

– När AIK behöver min hjälp så är det bara att säga ja. Det finns ingen chans att jag kan säga nej. Oavsett i vilken position. Vill de att jag ska sälja biljetterna så säljer jag biljetterna. 

Nu väntar en intensiv vecka. Först Eskilstuna borta på torsdag och sen en sexpoängsmatch mot BP på Skytteholm på måndag.

– Det är lätt att säga att vi ska vända det men när man har hamnat i den här cirkeln så är det svårt att ta sig ur. Det går inte att prata om otur. Vi måste jobba bra tillsammans nu och minimera misstagen.

Efter derbyförlusten var Jenny Danielsson inne på att det känns som att alla gudar är emot AIK just nu. Att allt går stolpe ut.

– Det är alltid tabellen som ger sanningen. Det är så när man ska spela. Vi vet att vi bara har en vinst. Vi har sex raka förluster. Det är det som är sanning. Allt annat snack om att vi är bättre. Det är inte bra snack. Vi måste visa att vi är bättre. Det kan vi göra redan nu på torsdag. 

Nebojsa Novakovic.

Du kanske också gillar