Hem Sport New York Rangers vidare efter förlängningsmål i sjunde matchen – Artemi Panarin satte punkt för dramatisk matchserie

New York Rangers vidare efter förlängningsmål i sjunde matchen – Artemi Panarin satte punkt för dramatisk matchserie

förbi admin
0 kommentar

New York Rangers är klar för den andra slutspelsomgången i NHL:s slutspel. Rangers besegrade Pittsburgh Penguins med 4–3 efter förlängning, och går in bland de åtta bästa i Stanley Cup efter att ha vunnit matchserien med 4–3 i segrar.

Matchserien mellan New York Rangers och Pittsburgh Penguins bjöd på dramatiska vändningar, och ett avgörande i den sjunde och sista matchen.

Rangers avgjorde i förlängningen då Artemi Panarin med ett powerplay -mål satte punkt för matchserien.

Segern kom inte lätt för svensken Mika Zibanejad kvitterade matchen till 3–3 med drygt fem minuter kvar av ordinarie speltid. Panarins segermål gjordes 4.46 in i förlängningen inför en hänförd hemmapublik i Madison Square Garden.

Vid sidan av Panarin glänste också målvakten Igor Sjesterkin med 42 räddningar och Zibanejad med ett mål och två assist.

Pittsburghs stjärna Sidney Crosby var tillbaka i laguppställningen efter att ha missat den sjätte matchen på grund av skada, och noterades för 0+1.

Finländarna Kaapo Kakko i Rangers och Kasperi Kapanen i Penguins blev utan poäng, och fick nöja sig med rätt så små roller i sina lag.

New York Rangers reste sig från ett 1–3-underläge i segrar och vann de tre sista matcherna i serien. Rangers ställs nu mot Carolina Hurricanes i den andra slutspelsomgången i Stanley Cup.

NHL-resultat:

NY Rangers – Pittsburgh 4-3 efter förlängning

Kaapo Kakko NYR 0+0, 0, 8.49

Kasperi Kapanen PIT 0+0, 0, 11.35

Rangers vinner serien med 4–3 i segrar

Calgary – Dallas pågår

Du kanske också gillar