Hem Sport Newcastle besegrar Arsenal – CL långt borta

Newcastle besegrar Arsenal – CL långt borta

förbi admin
0 kommentar

Callum Wilson slog ut en tand och Fabian Schär slogs medvetslös.

Men till slut var det Newcastle som gick på knock mot Arsenals CL-drömmar.

– Jag är otroligt besviken. Newcastle förtjänade segern på alla sätt, de är 100 gånger bättre än oss, säger Mikel Arteta till BBC.

Arsenal behövde en seger mot Newcastle för att hålla Tottenham stången och ha CL-platsen i sina egna händer inför slutomgången.

Men det var Newcastle som tog tag i årets sista hemmamatch och förde spelet under första halvlek.

Det enda tandlösa med de svartvit-randiga var Callum Wilson. Anfallaren fick en smäll i mitten av första halvlek och på tv-bilder såg man hur klubbens läkare lirkade på en mycket lös framtand.

– Oj, det måste nästan vara skönare att dra ut den än att spela vidare, säger Martin Åslund i Viaplay.

”Rättvist sett till matchen”

Mållöst i paus. Och därefter en otäck start på andra halvlek när Eddie Nketiah smällde in otäckt i en oförberedd Fabian Schär i hemmaförsvaret. Schär föll till synes medvetslös i gräset men repade sig ganska snabbt och kunde på egna ben lämna planen och matchen.

Newcastle, med Emil Krafth från start, fortsatte framåt och i 55:e minuten kom utdelningen också. Ett inspel från kanten gick mot en framrusande Callum Wilson men Ben White i bortaförsvaret kom emellan och stötte bollen i eget mål.

– Ett fint anfall och rättvist sett till matchbilden, säger Martin Åslund.

Arsenal jagade sedan kvittering men Newcastle utnyttjade till slut de stora luckorna i försvaret som uppstod och Bruno Guimaraes satte 2–0 med fem minuter kvar.

”Katastrofinsats”

– Alla räknade bort oss vid jul men vi har bevisat att de hade fel. Grabbarna här sätter sina kroppar på spel, jag fick en tand utslagen och en spräckt läpp. Det var som ett krig därute, säger Callum Wilson efter segern.

För Mikel Artetas lag innebär det här att CL-chansen plötsligt är minimal. Tar Dejan Kulusevski och hans Tottenham en poäng mot jumbon Norwich i slutrundan spelar det ingen roll vad Arsenal gör hemma mot Everton.

Efteråt var Arsenaltränaren riktigt besviken:

– Sättet vi tävlade på i dag var en besvikelse. Vi måste acceptera att den här insatsen inte var i närheten av nivån som krävs för att nå Champions League.

Granit Xhaka var lika hård i självkritiken i Sky:

– Det är svårt att finna ord, från första till sista minut så förtjänar vi inte att vara på planen. Det är en katastrofinsats, säger han och fortsätter:

– Om någon inte känner sig redo för match i dag så ska man stanna hemma. Det spelar ingen roll hur gammal du är. Om du är nervös så stanna på bänken eller hemma.

Du kanske också gillar