Hem Sport NFL-stjärna straffas för sexuella övergrepp

NFL-stjärna straffas för sexuella övergrepp

förbi admin
0 kommentar

Cleveland Browns quarterback Deshaun Watson når förlikning med NFL och spelarfacket. Han stängs nu av 11 matcher samt bötfälls motsvarande 52 miljoner kronor.

25 kvinnor har skickat in stämningsansökningar för sexuella övergrepp och olämpligt uppförande av stjärnan.

I civilrättsliga stämningar har 25 kvinnor anklagat Watson för sexuella övergrepp i samband med massagebehandlingar under åren 2020–2021, något han blivit friad för i domstol.

NFL:s disciplinnämnd stängde först av stjärnan i amerikansk fotboll i sex matcher, men beslutet överklagades av såväl ligaorganisationen som spelarfacket.


Nu har en förlikning kommit: 11 matchers avstängning och böter motsvarande 52 miljoner svenska kronor. Watson måste också genomgå en behandlingsplan av beteendeexperter.

– Deshaun är fast besluten att göra det hårda jobb som krävs för att arbeta med sig själv, något som krävs för att han ska kunna återvända, sade NFL-kommissionären Roger Goodell.

– En dag kommer jag att berätta min sida av historien. Jag har alltid hävdat min oskuld och jag står fast vid den. Men för att jag ska kunna fortsätta min karriär framåt så behöver jag lägga min stolthet åt sidan, sade Watson själv.

Quarterbacken skrev i våras på ett femårskontrakt med Cleveland Browns värt motsvarande 2,3 miljarder kronor. Det är det största kontraktet, med garanterade pengar, i NFL:s historia.

Deshaun Watson når förlikning i fallet om sexuella övergrepp. Arkivbild.

Du kanske också gillar