Hem Sport NHL-laget Arizona Coyotes kan portas från sin hemmaarena

NHL-laget Arizona Coyotes kan portas från sin hemmaarena

förbi admin
0 kommentar

NHL-laget Arizona Coyotes ligger sist i NHL och går en blytung säsong till mötes.

Nu kan det bli ännu värre. Efter flera uteblivna hyresbetalningar kan laget bli utelåsta från sin hemmaarena Gila River Arena.

Arizona Coyotes har det tufft. På isen går det inte särskilt bra, de ligger just nu sist i hela NHL med bara 12 inspelade poäng på 25 matcher.

På sidan av isen går det lika dåligt. Så pass dåligt att de nu riskerar att stängas ute från sin hemmaarena Gila River Arena, i Phoenix. Det skriver The Athletic.

”Mänskligt misstag”

Anledningen till det är att Ice Arizona Hockey LLC, som äger NHL-klubben, har obetalda skulder till staten och staden Glendale. Skulden uppges vara upp mot cirka 1,2 miljoner kronor.

I ett uttalande till The athletic säger Arizona Coyotes att de har startat en utredning och förklarar skulderna som ett resultat av ”ett mänskligt misstag”.

Coyotes har fram till 20 december att betala skulderna. Om de inte betalar innan dess så kommer staden Glendale neka anställda i klubben tillgång till arenan.

Klubben kan flyttas till Kanada

Arizona Coyotes har spelat i Gila River Arena sedan 2003 men sedan tidigare har det varit klart att klubben står utan hemmaarena efter säsongen. Det beror på att staden Glendale inte ville förlänga arenaavtalet.

I Kanada har nyheten väckt förhoppningar om att klubben ska flyttas till Quebec som hade ett NHL-lag mellan 1979 och 1995. Senast 2015 ansökte Quebec om att få ett NHL-lag, men fick då nej från ligan.

Publisert:

Du kanske också gillar