Hem Sport Nicklas Lidström om SHL-tränare som kan ta över Detroit

Nicklas Lidström om SHL-tränare som kan ta över Detroit

förbi admin
0 kommentar

Detroit Red Wings saknar tränare till kommande säsong och rekryteringsprocessen har inletts.

Nu nämns flera svenskbekantingar som kandidater; Roger Rönnberg, Rikard Grönborg och Cam Abbott.

– Det blir såklart mycket spekulationer på tänkbara kandidater, säger Nicklas Lidström, assisterande general manager i Red Wings.

Detroit Red Wings är inte superklubben som den en gång var.

Klubben som aldrig missade slutspel mellan 1991 till 2016 har nu missat slutspelet sex år i rad och den just avslutade säsongen hade man endast sju lag som rankades sämre i tabellen.

Coachbyte väntas i Red Wings

Och med sportsliga motgångar kommer förändringar och under helgen berättade klubbledningen att man väljer att avbryta samarbetet med Jeff Blashill, som coachat laget sedan 2015.

Samtidigt gick klubben även ut med att både assisterande tränaren Doug Houda och målvaktstränaren Jeff Salajko inte heller får vara kvar utan också lämnar sina uppdrag.

Flera meriterade nordamerikanska journalister har nu tagit fram listor över tänkbara kandidater att leda nya Redwings och flera svenskbekantingar matas fram som potentiella coacher.

Zürich Rikard Grönborg.

Frölundas Roger Rönnberg.

Rögles Cam Abbott.

Hittills har NHL inte haft en svensk huvudtränare och det närmaste vi kan komma att vara stolta över är Jeremy Colliton som gick från Mora i allsvenskan till Chicago Blackhawks.

”Lidas” om processen

Nicklas Lidström som spelade 1564 NHL-matcher för Red Wings och är en av klubbens största genom tiderna jobbar idag tätt intill General Manager Steve Yzerman samt assisterande general manager Shawn Horcoff. Trion bollar viktiga rekryteringar och har samspråk om vilka Detroit ska drafta i framtiden.

– Processen har inte riktigt startat för oss än med kandidater till en ny coach för Red Wings. Yzerman ska ha exit-möten med alla spelare och gå igenom det först. Jag har väl egentligen inga kommentarer om namn på tränare än. Det blir såklart mycket spekulationer på tänkbara kandidater, säger legendaren.

Är det möjligt med en svensk tränare?

– Vi kommer att försöka hitta den coach som passar bäst för Red Wings utveckling framåt och som kan hjälpa oss att bli bättre. Sen får vi se var den tränaren kommer ifrån, avrundar legendaren.

Du kanske också gillar