Hem Sport Nina Koppang redo för EM-debut: “Ska bli väldigt roligt”

Nina Koppang redo för EM-debut: “Ska bli väldigt roligt”

förbi admin
0 kommentar
Nina Koppang.
Photo: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Positivt covidtest har blivit till negativt och Nina Koppang är redo att göra mästerskapsdebut för Sverige mot Danmark.
– Jag förväntar mig ingen speltid utan tar det som det kommer. Men det ska bli väldigt roligt, säger hon till Handbollskanalen.

Tidigare under måndagen kom beskedet att Nina Koppang har lämnat ett negativt covidtest och att hon därmed får lov att lämna hotellrummet och göra sina lagkamrater sällskap på riktigt i EM-truppen.

– Det känns jättekul. Man är i en liten bubbla där på rummet så jag blev nästan chockad när de sa att jag fick komma ut igen. Men det känns både jättekul och häftigt, berättar hon för Handbollskanalen.

Hur taggad är du på att snöra på dig handbollskorna igen?

– Jättetaggad. Jag har inte fått röra mig på ett par dagar så jag har nästan klättrat på väggarna.

Nina Koppang har haft otroligt mycket otur med skador och sjukdom under sin korta karriär. Men nu är 20-åringen redo att mästerskapsdebutera för Sverige.

– Tidigare år hade jag inte ens tänkt att jag skulle få spela EM så för mig känns det här jättestort så klart. Men det var bara corona, det har hänt värre saker. Jag får glömma de här dagarna helt enkelt.

Koppang har varit otursförföljd hela karriären. Nu kan Nina Danos otur konstigt nog innebär att Koppang får en större roll än vad som var tanken från början.

– Det känns extremt tråkigt för Nina eftersom jag vet hur det är att missa mästerskap. Nina har varit väldigt duktig så jag lider med henne väldigt mycket. Det är fruktansvärt, säger Nina Koppang och avslutar:

– Och vi har ju Emma Lindqvist också på högernio så vi får se hur stor min roll blir. Men om jag får chansen är det klart att jag är redo för det och jag ska verkligen göra mitt bästa. Men jag får ta det som det kommer.

Du kanske också gillar