Hem Sport Nottingham Forest klart för Premier League

Nottingham Forest klart för Premier League

förbi admin
0 kommentar

23 års väntan är över.

Nottingham Forest är tillbaka i Premier League.

I ”miljardmatchen” vann man efter ett självmål mot Huddersfield.

Huddersfield åkte ur Premier League för tre år sedan medan Nottingham Forest åkte ur ligan 1999. På söndagen möttes lagen på Wembley i finalen till Premier League.

Det var stundtals en tillknäppt första halvlek men dödläget skulle brytas två minuter innan paus när Huddersfieldbacken Levi Colwill olyckligt styrde in bollen i eget mål.

I den andra halvleken ropade Huddersfield på straff med dryga kvarten kvar när Harry Toffolo gick omkull. Men Toffolo fick i stället varning för filmning och trots VAR-granskning så blev det ingen straff.

– Det måste vara straff, den känns klar. Jag tycker det ska bedömas som straff och det är synd att det ska bli så avgörande, säger Viaplays expert Martin Åslund.

En stund senare ropade Huddersfield på straff igen men även denna gång friade domaren.

Får miljardbelopp

På tilläggstid var Huddersfield nära att få in kvitteringen men Nottingham höll undan och vann med 1–0 och man är nu tillbaka i Premier League efter 23 års väntan.

Ett avancemang som också ger rejält klirr i kassan. För finalen som brukar kallas för ”miljardmatchen” innebär att Nottingham Forest nu får runt 1,5 miljarder kronor för avancemanget.

– Jag är så stolt över spelarna, tränarna och fansen. Vi har varit fantastiska hela säsongen och vi hade verkligen otur att vi inte gick upp direkt, säger en tårögd Joe Worrall till Sky Sports och fortsätter:

– Vi har varit riktigt bra, inte bara den här säsongen. Den här klubben har inte varit i toppen på länge och jag har sett många bra människor komma och gå som alla är en del av klubben. Det är en stor ära att vara kapten i Forest, avslutar han.

”Gjorde det för fansen”

Lagkamraterna Scott McKenna och Ryan Yates var efteråt också lyriska.

– Jag kan inte ens försöka föreställa mig hur det blir att spela i Premier League, säger McKenna.

– Det här är otroligt, vi gjorde det för fansen, säger Yates.

Du kanske också gillar