Hem Sport Novak Djokovic tvingas lämna Australien – får inget visum

Novak Djokovic tvingas lämna Australien – får inget visum

förbi admin
0 kommentar

Novak Djokovic hade inte rätt typ av visumansökan när han anlände till Australien.

Under onsdagen har han suttit instängd i ett rum vaktat av poliser.

Nu tvingas stjärnan lämna Australien då han inte får något visum, bekräftar gränspolisen.

Men världsettan överklagar beslutet.

I tisdags kom beskedet att Novak Djokovic ska medverka i Australian Open. Serben som aktivt valt att inte vaccinera sig mot covid-19 skrev på Instagram att han fått ett ”medicinskt undantag”.

Men efter en 14 timmar lång resa till Australien på onsdagen så kom han aldrig in i landet när han stoppades i passkontrollen.

Hade inte rätt visumansökan

Anledningen ska vara att han inte fyllt i rätt typ av visumansökan. Och någon hjälp från delstaten Victoria får han inte heller.

”Vi kommer inte att ge Novak Djokovic individuellt stöd för visumansökningar för att delta i 2022 Australian Open Grand Slam”, skriver Jaala Pulford, idrottsminister i Victoria, på Twitter.

Enligt Djokovic pappa Srdjan Djokovic har sonen hållits instängd i ett rum, utan telefon, dit ingen får gå in som vaktas av två poliser.

”Kamp för hela fria världen”

– De har hållit min son fångad i fem timmar. Detta är inte bara en kamp för Novak, utan en kamp för hela den fria världen, säger han till Informer.

Australiens premiärminister Scott Morrison har förklarat att Djokovic inte enbart kan förlita sig på sin dispens för att bli insläppt i landet.

– Antingen visar han nödvändiga bevis vid ankomst, eller så skickas han hem, sade han enligt BBC.

Och nu verkar det som Djokovic tvingas lämna Australien.

Efter tolv timmar på flygplatsen bekräftar landets gränspolis, Australian Border Force, att stjärnan inte får visum och nu måste lämna landet.

”ABF kan bekräfta att Mr. Djokovic har haft tillgång till sin telefon” står vidare att läsa.

Stjärnans advokater har överklagat beslutet.

Australian Open startar den 17 januari och den 34-årige världsettan är regerande mästare och han har vunnit turneringen totalt nio gånger.

Publisert:

Du kanske också gillar