Hem Sport Novak Djokovic vinner Wimbledon | SVT Sport

Novak Djokovic vinner Wimbledon | SVT Sport

förbi admin
0 kommentar

Två, på olika sätt, kontroversiella tennisstjärnor drabbade samman i Wimbledon-finalen och bjöd på dramatik.

Serbiske världstrean Novak Djokovic var ute efter att försvara sin Wimbledon-titel (och ta sig fjärde raka och sjunde totalt) medan australiske Nick Kyrgios, rankad 40:e i världen, var på jakt efter sin första grand slam-titel någonsin.

Men det blev Djokovic som tog sin 21:a grand slam-titel.

Ilsknade till

Det var den australiske 27-åringen som, efter en jämn inledning, tog hem första set med 6–4. Men 35-årige Djokovic skulle snart utjämna till 1–1 i set, efter att ha ordnat 6–3 mot en betydligt osäkrare Kyrgios som i tredje set sedan ilsknade till mot både domare, publik och box och varnades efter att ha skrikit förolämpningar.

Djokovic tog hem tredje set med 6–4 – och det fjärde setet blev sedan en rysare. Spelarna följdes åt och när Kyrgios smällt till med 5–4 i game såg det ut som att det kunde bli ett femte set. Men Djokovic skulle ta setet i hamn och vann med 7–6 efter 7–3 i tiebreak och därmed matchen med 3–1.

– Han är lite som en gud. Jag tyckte jag spelade bra, men…säger Kyrgios efter matchen.

Han fortsätter:

– Jag behöver verkligen semester nu. Jag är verkligen jätteglad över mitt resultat, så får vi se om jag dyker upp här igen någon gång, säger han.

Efteråt hyllade Djokovic sin motståndare.

– Du visade varför du förtjänar att vara en av världens bästa spelare. Jag önskar dig allt det bästa, säger Djokovic i segerintervjun.

– Jag trodde aldrig att jag skulle säga så mycket trevliga saker till dig med tanke på vårt förhållande men, skrattar Djokovic och fortsätter:

– Men det är definitivt en ”bromance”.

Tennisens ”bad boy”

Kyrgios har gjort sig känd som tennisens ”bad boy” bland annat genom flera utbrott, vågade uttalanden (också under den pågående turneringen) och ställs i augusti inför rätta, åtalad för misshandel av sin exflickvän.

Djokovic har å sin sida, förutom att ha toppat världsrankningen mellan 2018 och våren 2022 så när som under ett par tillfällen, blivit uppmärksammad under pandemin på grund av att han vägrat vaccinera sig.

Du kanske också gillar