Hem Sport nu vill Ahmedhodzic ha ny roll: “Jag har kollat mycket på Edin Dzeko”

nu vill Ahmedhodzic ha ny roll: “Jag har kollat mycket på Edin Dzeko”

förbi admin
0 kommentar

Anel Ahmedhodzic har fått en drömstart på tillvaron i Sheffield United. Klubben toppar Championship efter sju omgångar, och den förre Malmö FF-backen har tagit en ordinarie startplats i laget direkt.

När Sheffield United besegrade Reading med 4-0 hemma mot Bramall Lane i går, tisdag, kväll gjorde Ahmedhodzic två av målen. Fotbollslivet leker för 23-åringen:

– Det känns fantastiskt att kunna bidra med två mål. Jag är väldigt glad. Otroligt skönt att göra mål, hålla nollan och ta tre poäng. Jag har tagit mycket inspiration från Edin Dzeko, säger Ahmedhodzic till BBC och skrattar.

– Jag har kollat på honom (Dzeko) som barn. Han har alltid varit min idol och han har alltid gjort mål. Men jag är back, så jag är inte van vid det. Men nu får jag vänja mig. Efter i kväll tror jag att jag är en forward.

Anel Ahmedhodzic väljer även att hylla Sheffield United-tränaren Paul Heckingbottom, och ger en liten inblick bakom kulisserna.

– Jag ska inte ljuga, han är en stor anledning till att jag kom hit. Han gav mig en perfekt presentation av hur han ska använda mig och hur jag kan förbättra mig redan i januari. I går (läs måndag), det är lite pinsamt att säga, tränade vi på inkast för jag har alltid kastat inkast tidigare! säger förre MFF-backen, och avslutar:

– Jag har haft en otrolig tid här sedan jag kom hit. Jag njuter verkligen, och jag tror att det syns på planen.

Anel Ahmedhodzic har nu gjort tre mål på sex matcher i Championship.

Du kanske också gillar