Hem Sport Nylander, Maple Leafs tror på sig själva

Nylander, Maple Leafs tror på sig själva

förbi admin
0 kommentar

Matchserien mellan Toronto Maple Leafs och Tampa Bay Lightning står 2-2 inför tisdagens match 5.

Efter måndagens träning träffade Maple Leafs forward William Nylander den samlade presskåren och gav sin bild av matchserien så här långt.

– Vi har stött på varandra i fyra matcher nu och jag tycker att vi klarat oss ganska bra i spelet fem mot fem, säger Nylander. Lightning är ett oerhört bra lag som vunnit två raka titlar men vi tror på oss själva och vi ska bygga vidare på det som fungerat för oss. 

Toronto förlorade söndagens bortamatch med 3-7, men en liten tröst var att Nylander fick göra sina två första mål i matchserien. Detta efter att svensken återförenats med John Tavares och Ondrek Kase i Maple Leafs andrakedja.

– Jag tycker att jag haft en hel del målchanser även om produktionen inte riktigt kommit igång, säger Nylander. Det är slutspelshockey vi spelar nu och det är tätt och går fort ute på isen, men det känns ändå som om jag är på rätt väg.
Under måndagens pressträff fick spelare och tränare svara på frågor om hur stämningen är i truppen med tanke på Maple Leafs svårigheter att ta sig förbi den första slutspelsrundan de senaste åren. 

– Vi känner oss starka och vi har bra självförtroende, säger Toronto-stjärnan Auston Matthews. Vi ser fram emot en riktigt stor möjlighet på tisdag. Det som hänt tidigare är historia och inget vi kan kontrollera. Det vi kan göra är att förbereda oss på bästa sätt för match 5. 

– Vi kan bara fokusera på nuet, säger Toronto-tränaren Sheldon Keefe. Vi ser fram emot att komma hem och ha vår publik i ryggen i en häftig hockeymatch. Vi har chansen att studsa tillbaka efter förlusten senast och det är det enda vi tänker på, inte det som varit. 

Keefe gav också en uppdatering kring skadade Rasmus Sandin. Leafs-tränaren meddelar att svensken, som haft en knäskada, är tillbaka i träning och tillgänglig för spel och att han nu jobbar för att komma i form.  

– Han är med och tränar men han behöver mer tid på isen innan jag känner mig bekväm med att kasta in honom i nästa match, säger han. Men han är tillgänglig om det skulle behövas.

Match 5 spelas i Scotiabank Arena natten mot onsdag svensk tid och visas på Viaplay med start 01:35.

– Det är bäst av tre matcher nu och vi har två av dem på hemmaplan, säger Nylander. Det lag som vinner nästa match kommer ta ett jättekliv i rätt riktning och vi ska kliva ut och ta den chansen.

Du kanske också gillar