Hem Sport Nylander om fansens kärlek: “Betyder mycket”

Nylander om fansens kärlek: “Betyder mycket”

förbi admin
0 kommentar

William Nylander är inte uttagen till helgens All-Star-match i Florida. Men på måndagen utsågs Toronto Maple Leafs-forwarden till ligans andra stjärna för veckan som avslutades den 29 januari, och det är just bland ligans bästa spelare han vill vara.

– Det är det jag försöker och det är där mitt spel kan vara. Jag förväntar mig det av mig själv, säger Nylander till NHL.com/sv.

Nylander blev veckans andra stjärna efter att ha gjort sju poäng (4+3) på fyra matcher. Det tog honom upp till totalt 59 (28+31) på 51 matcher den här säsongen vilket är flest i Maple Leafs och 14:e flest i hela ligan. 

Video: TOR-WSH: Nylander tar sin egen retur

– Det känns såklart bra. Det är roligt att får det erkännandet. Men allt vi ska göra är att vinna matcher, det spelar inte så stor roll, säger svensken om att bli utsedd till veckans andra stjärna. 

– Han spelar verkligen bra hockey, som han gjort under hela säsongen. Han förtjänar verkligen andra stjärnan. Det är kul för honom och för laget, att han bidrar som han gör. Jag är glad att han spelar bra för sig själv och för laget, kommenterar Toronto-backen Rasmus Sandin. 

Nylander har tagit en stor roll i Maple Leafs den här säsongen. Särskilt de senaste omgångarna där Auston Matthews saknats på grund av skada, en skada som kommer hålla honom borta i minst tre veckor. 

 

[Läs också: Matthews blir borta åtminstone tre veckor]

 

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag tycker att alla kliver fram när Auston saknas. Alla måste jobba lite hårdare för att försöka täcka för honom. 

Torontos tränare Sheldon Keefe menar att Nylander fått möjligheten till att styra mer av Maple Leafs spel med Matthews borta. Och tagit den. 

– Det är svårt att säga. Det är klart man gillar att spelare förstår att de måste kliva fram. Det blir mer puck tillgängligt, oavsett om det är i powerplay eller i fem-mot-fem. Mer spel kommer gå via vissa spelare. “Will” hittar sätt att hela att bidra för oss och det är en del till varför vi kunnat få de resultat vi fått, säger Keefe. 

Trots sin fina säsong blev Nylander inte uttagen till Atlantic Divisions All-Star-lag som till helgen samlas i Florida för skills competition och själva matchen. Men på sociala medier har rösterna från fans om hans närvaro ändå varit starka. 

– Jag har ingen koll på det. Jag använder inte sociala medier på telefonen. Men det betyder såklart mycket att få fansens stöd, säger Nylander.

Du kanske också gillar