Hem Sport Nylander uppskattad av målkungen Matthews: “Livsfarlig”

Nylander uppskattad av målkungen Matthews: “Livsfarlig”

förbi admin
0 kommentar

William Nylander gjorde under fjolåret sin hittills bästa säsong i NHL med nya karriärbästa noteringar för både gjorda mål och målgivande passningar. Hans 80 poäng (34+46) överträffade med bred marginal hans tidigare poängbästa på 61 poäng som kom två år i följd 2016-17 och 2017-18.

– Han är en extremt talangfull spelare och han har alla vapen i sin arsenal för att hota motståndet varje byte, säger Maple Leafs målkung Auston Matthews om Nylander till NHL.com/sv. När han använder sina styrkor och jobbar hårt är han livsfarlig. Det visade han verkligen under förra säsongen. 

Video: Nylanders topp-5 mål 2021-22

28-årige backen Morgan Rielly har varit en del av Maple Leafs sedan innan Nylander debuterade säsongen 2015-16 och har kunnat följa hans utveckling genom åren. 

– Jag fått förmånen att spela med ‘Will’ ett bra tag nu och jag tycker att han under den tiden utvecklats väldigt mycket som spelare, säger Rielly. Han gör allt det han behöver göra för att bli bättre för varje dag som går och det är det vi alla strävar efter. 

– I grund och botten ligger framgångarna i att han är en väldigt skicklig spelare, fortsätter backen. Han är dessutom stark på skridskorna. Det gör att han kan ta sig till de farliga områdena när det börjar lukta målchans. Han är extremt farlig med pucken och har ett sinne för att hitta ytorna där han kan hota som mest. Och när chansen väl dyker upp är han en vass avslutare. 

Nylander själv var nöjd med sitt spel då fjolårssäsongen summerades, även om uttåget i den första slutspelsrundan mot i sju matcher mot Tampa Bay Lightning var tung. En förlust som innebär att laget inte vunnit en slutspelsrunda sedan 2004.

– Det gick bra personligen och som lag gjorde vi en väldigt fin grundserie förra säsongen. Vi tog stora kliv som lag och med vårt spel. Synd att vi inte riktigt kunde få till det under slutspelet för det kändes som om vi var väldigt nära. Jag tror att vi kan bygga vidare och bli mycket bättre än så här, och komma längre. Vi hade det inom räckhåll, men vi klarade inte att det extra steget.

 

[Läs också Inför försäsongen: Toronto Maple Leafs]

 

Nylander står inför sin sjunde säsong med Maple Leafs. Han spelar tillsammans med John Tavares och Alexander Kerfoot i lagets andrakedja och ingår i en farlig powerplayuppställningen med Matthews, Tavares, Rielly och Mitchell Marner. 

– “Willy” är hela tiden ett hot uta på isen, säger Maple Leafs tränare Sheldon Keefe om Nylander. Han har mognat som spelare vilket gör honom ännu svårare att hantera för motståndarbackarna.  

Hittills har det blivit 343 poäng (137+206) på 439 NHL-matcher för 26-årige Nylander och ytterligare 30 poäng (13+17) på 39 Stanley Cup-matcher. Ett fint facit som lagkamraterna tror kommer bättras på ytterligare den kommande säsongen. 

 Video: TOR-ARI: Matthews, Nylander nätar på 10 sekunder

– Han älskar att vara ute i rinken, säger Matthews. Han är alltid bland de första ut på isen och bland de sista av. Jag tycker han hittade en ny nivå i sitt spel förra säsongen och kunde hålla den över tid. Han jobbade hårt för laget varje kväll och gjorde bidrog hela tiden med bra spel. Jag ser fram emot att se honom fortsätta växa. 

– Han har alltid något han jobbar extra med före och efter träningarna, instämmer Rielly. Nöter på detaljer i skridskoåkningen, vässar skottet och klubbtekniken. Han brukar ha riktigt kreativa övningar han kör under försäsongen ute på isen. Han vill hela tiden bli bättre i alla delar av sitt spel. 

Vid sidan av isen hamnar 26-årige Nylander också ofta i rampljuset. Då på grund av att sin eleganta klädstil och noga följs och kommenteras av fans på sociala medier. Intresset för stil och mode är något som han delar med Matthews, så frågan är vem av de båda som har bäst klädstil? 

– Det är en riktigt bra fråga, skrattar Matthews. Han har bra koll på mode och vi sneglar lite på varandra vad gäller olika saker. Han brukar vara ganska “clean”. Han är ju från Sverige och jag tycker att de grabbarna ofta har bra stil överlag och är medvetna om trender. 

– Nylander har verkligen koll och är en stilig ung man, säger Reilly. Vem som har bäst stil av dem är svårt att säga. Jag menar, de kör sin egen grej och jag tycker det är kul att se dem. De är båda väldigt kreativa på isen och jag tror de har med sig de egenskaperna också vid sidan av isen. 

Du kanske också gillar