Hem Sport Nytt rekord av Lindblad – delad femma inför avslutningen

Nytt rekord av Lindblad – delad femma inför avslutningen

förbi admin
0 kommentar

Ingrid Lindblad fortsätter att överraska. Efter torsdagens rekordrunda på 65 slag, lägst någonsin av en amatör i US Open, stod hon för ännu en rekordnotering under den andra rundan.

Lindblad lyckades hålla ihop spelet och gå på par – något som innebär att hon nu är den amatör med lägst antal slag efter 36 hål i tävlingens historia. Hennes 135 slag (sex under par) är ett slag bättre än det tidigare rekordet som sydkoreanskan Grace Park satte 1999 på banan Old Waverly.

Scoren innebär att hon är fortsatt med i toppen av US Open, på en delad femteplats, inför de två avslutande rundorna. Upp till ledarduon, Minjee Lee, Australien och Mina Hariage, USA, skiljer det bara tre slag.

– Jag måste spela mitt eget spel och inte fokusera på det som händer utanför, säger Lindblad i Viaplay.

Nordqvist ligger delad trea

På en delad tredjeplats, ett slag före Lindblad, hittar vi Anna Nordqvist som gick den andra rundan på tre slag under par. Ett skönt formbesked med tanke på att hon tvingades dra sig ur förra veckans tävling på grund av sjukdomssymptom.

– Ärligt talat så sög det att inte kunna spela senast. Jag är tacksam över att var här och jag känner mig i hyfsad form, säger Nordqvist i Viaplay.

Frida Kinhult (+1) och Linnea Johansson (+2) klarade också kvalgränsen även om de har en bra bit upp till ledarduon.

Du kanske också gillar