Hem Sport Nytt tyskt styrkebesked – besegrade Spanien

Nytt tyskt styrkebesked – besegrade Spanien

förbi admin
0 kommentar

Två tuffa motståndare direkt. Två imponerande segrar.

Tyskland har visat att man blir att räkna med i fotbolls-EM efter 4–0 mot Danmark i premiären följt av 2–0 mot Spanien.

Mot Spanien under tisdagskvällen tog tyskorna kommandot direkt.

Precis som i EM-premiären mot Finland inledde Spanien på sämsta sätt. Då var man i underläge redan efter en minut. Mot Tyskland inträffade det efter tre minuter, och det efter en rejäl tavla.

Målvakten Sandra Panos, till synes ostressad med bollen vid fötterna, passade rakt i gapet på Klara Bühl. Tyskan tog emot gåvan, fintade till sig ett skottläge och satte säkert 1–0.

Spanien skulle dock varva i gång och saknade inte chanser.

Lucia Garcia hade ett jätteläge efter tio minuter när hon kom fri och rundade den tyska målvakten Merle Frohms. Men spanjorskan fick bollen lite väl långt ifrån sig och sköt utanför. Runt tio minuter senare sköt Mariona Caldentey bollen tätt, tätt utanför.

Men mål ska göras och det gjorde man inte. Det gjorde däremot Tyskland – igen.

Lagkaptenen Alexandra Popp nådde högst på en hörna i den 36:e minuten och nickade säkert in 2–0 i bortre hörnet.

Ett Spanien i underläge försökte och försökte i andra halvlek men det tyska försvaret stretade emot. Och när spanjorskorna väl kom förbi det tyska försvaret stod målvakten Frohms i vägen – framför allt genom en jätteräddning på Mariona Caldenteys volleyförsök i 70:e minuten.

Tyskland vann matchen med 2–0 och toppar gruppen på sex poäng. Därmed är laget klart för kvartsfinal.

– Vi visste att det skulle vara en tuff match. Men vi vann och det är en superkänsla, säger 1–0-målskytten Klara Bühl i C Mores sändning.

Spanien, som besegrade Finland med 4–1 i premiären, ligger tvåa på tre poäng. Det är samma antal poäng som lördagens motståndare Danmark, som tidigare under tisdagen besegrade Finland med 1–0.

Läs mer: Harder sänkte Finland – utbytt efter otäck smäll

Du kanske också gillar