Hem Sport Oavgjort i ångestmatchen IFK Göteborg–AIK – inget lag säkrade allsvenska kontraktet

Oavgjort i ångestmatchen IFK Göteborg–AIK – inget lag säkrade allsvenska kontraktet

förbi admin
0 kommentar

Efter en ångestfylld säsong hade AIK i kväll chans att säkra allsvenskt spel 2024.

Men borta mot ett annat stort krislag denna säsong, IFK Göteborg, hamnade de efter en knapp halvtimme i underläge. Sebastian Ohlsson spelade in bollen från högerkanten, och efter att ha styrts på AIK-försvararen Sotirios Papagiannopoulos gick bollen i mål – och IFK Göteborg ledde med 1–0.

18-åring kvitterade

Men AIK var under stora delar av matchen det spelförande laget, och efter 67 minuter lyckades de kvittrera. Efter en tilltrasslad sitaution fick 18-årige Taha Ayari tag på bollen och dunkade upp den i nättaket – hans första allsvenska mål.

1–1 stod sig matchen ut. Därmed tvingas båda lagen att spela den sista allsvenska omgången med en viss grad av ångest.

”Varit en jobbig säsong”

AIK är dock väldigt nära nytt kontrakt. De har tre poäng ner till Brommapojkarna på kvalplats, och åtta måls bättre målskillnad.

– Det har varit en jobbig säsong. AIK är ett topplag i allsvenskan och vi ska inte åka ner. Nu är jobbet klart och vi är klara, säger Taha Ayari till Discovery +.

AIK–Värnamo på söndag

IFK Göteborg har en poäng, och nio måls bättre målskillnad, ner till BP. I den sista omgången möter AIK seriefemman Värnamo på hemmaplan, medan Göteborg spelar borta mot den redan klara jumbon Varberg.

– Besvikelsen är stor så klart eftersom vi spelar på hemmaplan. Stödet är som allttid fläckfritt och vi vill ta vara på det på hemmaplan. Tyvärr lyckas vi inte med det i dag, men en poäng är bättre än noll, säger IFK Göteborgs Oscar Wendt till SVT Sport, och fortsätter:

– Vi är besvikna, men vi får ladda om och så får vi åka till Varberg och göra klart det där. Vi har fortfarande chansen att göra klart det själva och vi har allt i våra händer, det är det som är det vikitgaste.

BP tar emot den allsvenskan trean Häcken.

Du kanske också gillar