Hem Sport Officiellt: Berg klar för Djurgården

Officiellt: Berg klar för Djurgården

förbi admin
0 kommentar

Oliver Berg, 29, har under de senaste två säsongerna varit en nyckelspelare i Kalmar FF när Smålandslaget lyft i allsvenskan med en sjätteplats och en fjärdeplats i serien. 

Nu står det klart att Berg lämnar KFF för spel i Djurgårdens IF framöver. Den offensive mittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med Blåränderna.

– Det känns jättekul att skriva på för Djurgården. Jag önskar att det var januari redan i morgon så att jag kan komma igång med laget, säger han till Dif:s hemsida.

– Djurgården visade intresse tidigt och jag fick känslan av att Dif ville ha mig för mina kvaliteter där jag ska vara med och bygga någonting framöver, vilket tilltalar mig. Nu har jag varit runt och hälsat på i Stockholm och det känns som ett enkelt val, en jättefin förening där jag har blivit mottagen på ett fantastiskt sätt av alla.

Oliver Berg berättar att han fick en bra känsla av Djurgården efter att ha haft ett möte med huvudtränare Kim Bergstrand.

– Jag hade en lunch med Kim innan jag kom hit till kansliet där vi pratade en god stund och det kändes väldigt bra. Jag tror att spelsystemet i Djurgården kommer att passa mig fint och att jag kan få ut mycket av mina kvaliteter, vara med och bygga upp spelet och hitta nya lösningar. Det finns jättemycket kvalitet i den nuvarande spelartruppen så jag ser fram emot att börja bygga samarbeten, relationer och lära känna alla nya lagkompisar, säger Berg.

För KFF:s hemsida berättar Berg att avskedet från Smålandsklubben är känslosamt.

– Tårarna pressar nu när jag nu ska säga hejdå. Jag ska försöka uttrycka mig så bra jag kan och visa er alla den kärlek ni förtjänar. Mina två bästa år i livet har kommit till ett slut. Vad kunde jag förvänta mig när jag skrev på för två år sedan? Efter några tunga säsonger var jag bara nöjd om vi spelade en underhållande fotboll och låg kvar i allsvenskan. Det blev lyckat och mer än så. Fotbollsmässigt har det varit en otroligt rolig resa, säger han och fortsätter:

Jag kan bara tacka alla som har varit inblandade i vår grupp. Sedan till det jag tycker är jobbigast av allt. Det är att lämna alla fantastiska människor, vänner, som jag kommer ha med mig resten av livet. Människor som har format mig som individ och som fått mig att växa på ett personligt plan. 

Under onsdagen uppgav lokaltidningen Barometern att övergångssumman är på mellan sex och sju miljoner kronor. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om nyförvärvet:

– Oliver har varit en av allsvenskans bästa poängspelare under ett antal år. En fantastisk fotbollsspelare med många offensiva kvaliteter som egentligen kan spela på vilken position som helst i offensiven. Han har varit en nyckelfigur i Kalmars offensiv de senaste säsongerna och levererat väldigt mycket mål och assist. Samtidigt är Oliver också en lagspelare som har burit kaptensbindeln och visat att han är en ledare både på och utanför planen med sin otroligt professionella inställning. Han har lett Kalmar i många matcher under en säsong då de gjort ett väldigt starkt resultat genom att komma fyra i allsvenskan, säger han.

– Skickliga fotbollsspelare har alltid en plats i Djurgården och Olivers egenskaper kommer vi att ha stor nytta av. Det finns olika roller som han kan spela i men vi ska främst använda honom på ett sätt där hans offensiva kvaliteter kommer till sin fulla rätt.

Oliver Berg blev i år noterad för nio mål och åtta assist på 29 matcher i allsvenskan. Under 2021 stod han för tolv mål och fem assist på 30 framträdanden i serien. 

Kalmar slutade i år på fjärde plats, medan Djurgården kom på andra plats i allsvenskan. 

Du kanske också gillar