Hem Sport Officiellt: Claesson stannar i FCK

Officiellt: Claesson stannar i FCK

förbi admin
0 kommentar

När Ryssland invaderade Ukraina valde Viktor Claesson att lämna Krasnodar. Fifa tillät utländska spelare att skriva kontrakt med andra klubbar över våren, vilket svensken valde att göra med FC Köpenham. 

Claessons kontrakt med den ryska klubben sträckte sig över den gångna säsongen och han kommer därmed inte återvända efter utlåningen. I stället blir han kvar i den danska huvudstaden. Han har skrivit ett fyraårskontrakt med klubben. 

– Vi började med ett kort avtal men jag märkte direkt att det var en bra klubb för mig att komma till. Alla har tagit emot mig på ett fantastiskt sätt och jag har känt mig hemma från början. Nivån är hög och det finns stor kvalité och potential i truppen, jag är övertygad om att vi kommer bli bättre och bättre, säger Claesson i pressmeddelandet.

FCK:s tränare Jess Thorup säger följande om att knyta till sig Claesson över de fyra kommande åren: 

– Viktor gjorde avtryck hos oss på en gång och han är en internationell spelare som bara kommer bli starkare för oss. Han kan spela på alla offensiva positioner och bidrar alltid mycket både i offensiven och defensiven och vi ser honom som en nyckelspelare framöver. 

Viktor Claesson spelade i Krasnodar i fem år. Innan dess har han tillhört IF Elfsborg och IFK Värnamo i Sverige. 

Du kanske också gillar