Hem Sport Oilers hoppfulla inför match 4 mot Avalanche

Oilers hoppfulla inför match 4 mot Avalanche

förbi admin
0 kommentar

Det är vinna eller försvinna som gäller för Edmonton Oilers när laget tar sig an Colorado Avalanche hemma i Rogers Place natten till tisdagen, svensk tid, i match 4 av Western Conference-finalen. 

Oilers finner sig själva i en tuff sits efter att ha förlorat de tre inledande matcherna av serien mot Central Division-vinnarna. Innan Edmonton kan börja drömma om att stå för en historisk vändning i serien behöver laget vinna match 4 på hemmais. 

Video: Makars tre poäng bakom Avalanche seger i match 1

Oilers backveteran Duncan Keith säger att den gamla klyschan “en match i taget” är en klyscha av en anledning, och att allt som Edmonton kan göra nu är att fokusera på nästa match. 

– Det enda du kan göra är att ta en match i taget, säger Keith till NHL.com/sv. Det är något som man ofta säger, men det är så det är. Vi kommer från lagets viktigaste seger för en vecka sedan, så vi vet vad vi är kapabla till inom laget. Det börjar med en seger och sedan får man ta det därifrån. Det är en tuff utmaning, men möjligheten gör det samtidigt spännande. 

Video: Francouz, Kadri bakom Avalanche seger i match 2

Senaste gången ett lag lyckades vända ett 0-3-underläge i en matchserie var säsongen 2013-14 då Los Angeles Kings lyckades vända 0-3 till 4-3 mot San Jose Sharks i första rundan. Nu ska Oilers försöka göra vad de kan för att skriva in sig i historieböckerna. 

– Det är inte många som förväntar sig att vi vänder detta, så vi kan gå ut och bara spela hockey och göra vad vi gjort under hela året, säger Keith. Du tar en match i taget, en dag i taget och vad som helst kan hända. 

Video: Nichushkin med två mål i en 4-2-seger för Avalanche

Oilers forward Zach Hyman menar på att spelartruppen har fortsatt tro på sig själva, och ifall något lag kan vända ett tufft underläge, så är det Oilers. 

– Pressen ligger på Colorado nu och alla förväntar sig att de ska vinna serien, säger Hyman till NHL.com/sv. För oss handlar det bara om att få med oss en seger och ta det därifrån. Vi är ett lag som tagit oss igenom prövningar under hela året vilket vi har talat om tidigare. Vi har fortfarande gott om självförtroende och är det något lag som ska kunna vända på detta så tror jag att det är vi. 

 

[De senaste nyheterna från serien mellan Avalanche-Oilers]

 

Match 4 spelas natten till tisdag (nedsläpp 02:00) och kan ses på VSport Premium och Viaplay. 

Du kanske också gillar