Hem Sport Öis smällkaramell i gratismatchen – körde över topplaget

Öis smällkaramell i gratismatchen – körde över topplaget

förbi admin
0 kommentar

Tre raka förluster innan uppehållet och djup formsvacka. Efter ett par veckor utan matchande var det dags för ett Öis med ny energi och kraft att ge sig in i superettans slutspurt och de sex sista matcherna för säsongen.

Först på schemat: Topplaget IK Brage hemma på Gamla Ullevi.

Gästerna öppnade piggast och var nära att spräcka nollan redan efter fyra minuter. Jacob Stensson drog till med en projektil från distans – Robin Wallinder fick upp en hand och styrde undan till hörna.

Därefter följde en första halvlek där lagen turades om att ha initiativet. En period var det Brage som dikterade, nästa sekvens var det Öis. Så pendlade det fram och tillbaka, även om Öis sammantaget var lite skarpare framåt.

Herman Sjögrell, Viktor Lundberg, Nicklas Bärkroth och Daniel Paulson som var kvartetten som fick förtroendet längst fram av huvudtränare Brynjar Gunnarsson såg alla ut att vara spelsugna och lyckades med löpningar och fint kombinationsspel riva upp djupa sår i Brages försvar.

Mönsteranfall när Öis öppnade målskyttet

En annan som gjorde en bra första halvlek var Marcus Haglind-Sangré. Mittbacken agerade resolut bakåt och vågade dessutom vid ett flertal tillfällen följa med offensivt. I den 19:e minuten resulterade det i nätrassel. Ett riktigt mönsteranfall. Haglind-Sangré bröt ett Brage-uppspel och forsade sedan framåt i banan. I sampel med Daniel Paulson och Nicklas Bärkroth kombinerade han sig sedan hela vägen till ett friläge. Ensam med målvakt Viktor Frodig var han iskall och rullade in 1–0.

Vilt jubel i hemmalägret.

Resultatet stod sig halvleken ut.

– Vi har fått försvara oss ganska mycket, senare halvan av halvleken tycker jag. De är skickliga i possession och vi är okej i det, men vi har försvarat bra, sa Haglind-Sangré till Discovery+ i paus.

Om målet:

– Det händer ibland på träning och jag fortsätter med det där, till slut så måste den sitta och det gjorde den den här gången. Så jag kommer nog inte sluta med det heller.

I paus passade Öis på att hylla klubbens legendar, Ailton Almeida, som tackade för sig i Rödblått i vintras. Och kanske inspirerades spelarna av brassens närvaro. För direkt i andra halvlek var det stundtals sambatakter. Flera fina anfall byggdes upp och bortalaget hade svårt att hinna med.

Utdelningen lät inte heller vänta på sig.

Nicklas Bärkroth slog en läcker utsida, Viktor Lundberg mötte med volleyavslut och på Viktor Frodigs retur kunde Daniel Paulson dunka in 2–0.

Öis fullbordade överkörningen

Fyra minuter och fem sekunder senare var det jubeldags igen.

Viktor Frodig blev ställd när ingen spelare nådde Herman Sjögrells frispark som kunde gå direkt i mål. Sjögrell som fått nöta mycket bänk sedan återkomsten i Öis i somras visade stor glädje och firade vilt framför supportrarna. Hans första fullträff i årets superetta.

Därefter försökte Brage hitta en väg in i matchen, men Örgryte försvarade sig väl.

Undantaget ett par ströchanser, främst i samband med fasta situationer, skapade bortalaget inte så värst mycket. I stället kunde Öis fullborda segerdagen med att sätta 4–0.

Hampus Dahlqvist och Alexander Ahl-Holmström samarbetade fint, det hela avslutades med att Dahlqvist från nära kunde rulla in bollen i öppet mål.

Öis, som arrangerade gratismatch under lördagen, fick därmed bjuda sina supportrar på en riktig fest. Tre blytunga poäng in på kontot betyder att klubben klättrar upp ovanför det negativa kvalstrecket.

Närmast väntar tabellettan Halmstads BK tisdagen den 11 oktober.

(4–3–3) Robin Wallinder – Anton Andreasson, Jonathan Azulay (Elias Gustafson, 88), Marcus Haglind-Sangré, Anton Lans – Kevin Ackermann (Eric Nohlgren, 82), Viktor Lundberg (Erion Sadiku, 74), Arvid Brorsson – Herman Sjögrell (Hampus Dahlqvist, 73), Nicklas Bärkroth (Alexander Ahl-Holmström, 82), Daniel Paulson.

LÄS OCKSÅ: Hur ska ni ta er ur krisen, Öis?

LÄS OCKSÅ: Öis Herman Sjögrell om petningarna – och avslutningen

LÄS OCKSÅ: På historisk match – med pappa Dahlqvist

LÄS OCKSÅ: Öis Isak Dahlqvist om succén och genombrottet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar