Hem Sport Olivia Schough om publiken – över 30 000 väntas

Olivia Schough om publiken – över 30 000 väntas

förbi admin
0 kommentar

I dag inleddes EM-lägret i Båstad för det svenska landslaget som en del i uppladdningen inför EM i England som börjar den 6 juli. 

Sverige kliver in i mästerskapet den 9 juli när man ställs mot Nederländerna. 

Men innan dess väntar genrep på Friends arena i Stockholm där Sverige möter Brasilien på tisdag i nästa vecka. 

En match där det sannolikt blir nytt svenskt publikrekord för damlandslaget. 

På måndagen var 30 000 biljetter sålda. 

Det gamla rekordet är 25 882 när Sverige mötte Tyskland i en träningslandskamp 2019 på samma arena.

– Stödet vi får från publiken betyder extremt mycket. Det har lyft oss långt i tidigare sammanhang. Och vi kommer att behöva ha det stödet nu också om vi ska kunna ta det sista steget, säger landslagsbacken Hanna Glas, till vardags i Bayern München. 

Kontrast mot damallsvenskan

Även Olivia Schough ser fram emot att sannolikt få uppleva ett nytt publikrekord på Friends arena nästa vecka. 

– Nu har jag varit med många år och 2019 var första gången vi kände att ”shit, Sverige tycker om oss”, när vi kom hem. Det blev så tydligt när alla möttes upp efter VM-bronset. Sedan har det fortsatt efter det. Och det är helt sjukt kul och att vi nu knappt behöver kämpa för att slå rekordet på Friends arena är otroligt, för jag vet att vi verkligen kämpade senast för att slå det. Nu har det bara varit en vanlig kampanj och det gick rätt snabbt, säger Schough. 

Men i damallsvenskan är läget dock helt annorlunda. Så sent som i söndags när Schoughs Rosengård mötte AIK på Skytteholm var publiksiffran 241. 

– Jag tycker att damallsvenskan är charmig på sitt sätt, jag älskar de matcherna men det är klart att det blir en ”happening” med en sådan här match inför ett mästerskap. Och landslaget är ju ännu mer speciellt. 

– Men jag tänker aldrig att ”vi borde ha jättemycket publik och slå rekord varje match” i damallsvenskan, utan ser det mest som att det kommer bli en fantastiskt rolig match på Friends och ett härligt event som det kan bli mer och mer av.

TV: Glas om lagkamratens tuffa tid

Du kanske också gillar