Hem Sport Olympic avslutade vårsäsongen med ny triumf – Bohman tvåmålsskytt

Olympic avslutade vårsäsongen med ny triumf – Bohman tvåmålsskytt

förbi admin
0 kommentar

14 av 30 omgångar är spelade i Ettan Södra.
Bottentippade Olympic ligger trea och 3-1 hemma mot seriens andra succénykomling IK Oddevold var inte någon frukt från slumpens skördar.

Det hann inte ens gå 20 minuter.
Sedan stod det 2-0 på resulttavlan på Lindängens IP. I det skedet är det få, om ens något, Ettan-lag som är bra nog att vända på steken.
Uddevallalaget gjorde ett försök, fick in en reducering på upploppet, men det här var Olympics match.
Irfan Jasarevic inledde målskyttet. Ett inlägg tappades in i mål av Oddevolds målvakt Oscar Ekman – turligt, och bara minuten efter att Oddevold haft en boll i ribbans överkant

Sedan var det ju det här med Filip Bohman.
Olympics goalgetter levererade ännu en match. Och det var efter ett scenario som alla posessiontrönare drömmer våta drömmar om.
Olympic spelade runt runt runt. Försökte till höger – spelade hem. Försökte till vänster – spelade hem. Försökte centralt – spelade hem. Sedan en snabb insticker till spjutspetsen som nyttjade att tålamodet började sina hos de bolljagande gästerna. Efter ett vunnet motlägg med målvakten kunde han rulla in 2-0.
Solklar hands menade Oddevoldsspelarena, som passade på att såga domaren i direktsändning för en situation som inte ens gick att bedöma klockrent med repriser från ovanperspektiv.

Oddevold skapade viss dramatik genom en reducering med sju minuter kvar, men på stopptid vred Filip Bohan om kniven med säsongens 15:e mål – på 14 matcher.
En snygg mottagning på mittplan, där han passade fram till sig själv – och fri med målvakten rullade in 3-1 vid bortre stolpen.
Mesut Meral kommenterade triumfen:
– Vi fick två tidiga mål från ingenstans egentligen. Resultat styr tanken och vi gick på försvar alldeles för tidigt. Första halvlek skulle egentligen slutat 0-0…
– Oddevold är ett bra lagoch vi var förberedde med att ta bort deras trio på topp, men vi spelade på resultatet tidigt och då blev det en speciell matchbild. Vi visade ännu en gång att vi är väldigt svårslagna.

Olympic tar nu sommarvila – och möter sedan tabelltvåan Ljungskile borta den 31 juli.
Om Filip Bohman spelar i Olympic då återstår att se.
Et Superettanlag på Söderslätt har anmält sitt intresse.

Du kanske också gillar