Hem Sport OS-hjältarnas flygplan vänder tillbaka till Oslo

OS-hjältarnas flygplan vänder tillbaka till Oslo

förbi admin
0 kommentar

I kväll skulle flera av de svenska OS-hjältarna kommit hem från Kina.

Men efter snöovädret fick deras plan vända tillbaka till Norge där de hade mellanlandat.

– Vi har precis landat i Oslo igen och fått beskedet att vi ska prova att åka tillbaka igen, säger SOK:s pressinformatör Niclas Green.

OS är över för den här gången och i kväll var tanken att de svenska curlinglandslagen och längdåkarna skulle hyllas för sina prestationer hemma på svensk mark.

Men snöovädret ställde till det.

Längdåkarna dök inte upp.

Flygplanet som de svenska skidåkarna befann sig på kunde aldrig landa på Arlanda.

– Det är beroende på vädret. Vi har haft ytterligare plan som har behövt återvända till utgångspunkten då det bara är en landningsbana som är öppen där man får snöröja i omgångar, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Ett plan omdirigerades till att landa på Skavsta i stället. Men för flygplanet med några av de svenska OS-hjältarna blev det en resa tillbaka till Oslo där de hade mellanlandat.

– Det är en kombination av olika faktorer, hur lång tid man tror det kommer dröja innan man kan landa, bränsletillförsel och annat. Man gör en bedömning för största möjliga säkerhet och i det här fallet valde man att återvända till Oslo, säger Freja Annamatz.

Stafettlaget ombord

Enligt uppgifter till Sportbladet är Jens Burman, William Poromaa och Calle Halfvarsson tre av de som var med på planet, som nu landat i Oslo.

Även Frida Karlsson, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Charlotte Kalla och Emma Ribom befann sig på flighten.

– Det gick inte att landa, för mycket snö, säger SOK:s presschef Lars Markusson.

– Nu ska vi tanka om och göra ett nytt försök. Vi har anhöriga som väntar på oss på Arlanda, så det hade varit skönt att få komma fram.

Tv-profilerna på samma plan

Hur är stämningen på planet?

– Väldigt god. Jag har ett leende längdlandslag här framför mig.

Uppgifter som bekräftas av tv-profilen Bojan Djordjic som tillsammans med Niklas Holmgren också sitter på det omdirigerade planet.

”Det är väldigt lugnt, inte alls något kaos. Holmgrens röst håller låda, som vanligt”, skriver Viaplay-experten i ett sms.

Sportbladets uppgifter gör gällande att planet beräknas lyfta igen från Oslo innan 21.30 och göra ett nytt försök att landa på Arlanda.

Texten uppdateras!

Publisert:

Du kanske också gillar