Hem Sport Otto Wallin får möta Anthony Joshua

Otto Wallin får möta Anthony Joshua

förbi admin
0 kommentar

”Jag tror absolut att jag kommer att vinna”

Publicerad 2023-11-15 19.52

Otto Wallin, 32, får sin supermatch.

Den svenske boxaren ska möta storstjärnan Anthony Joshua, 34, den 23 december.

– Det blir nästan inte större än det här, säger Wallin till Sportbladet.

Sundsvallssonen är i sitt livs form. Otto Wallin är cirka sex veckor från sin karriärs största seger när han vann mot Murat Gassiev tidigare i höstas.

Hans förhoppning var att den segern skulle leda till något mycket större.

Det har det gjort.

Förra måndagen fick han erbjudandet om att möta en av boxningsvärldens största stjärnor i Anthony Joshua. Nu är det klart och den 23 december går de upp i ringen i Riyadh.

– Nu vet jag inte vad folk tycker men jag förmodar att jag är en ganska stor underdog. Inte för mig själv, såklart, men för den stora massan. Men jag känner mig väldigt självsäker och jag har precis haft min bästa vinst i karriären. Det var inte ens två månader sedan så det känns jättebra och jag har haft bra momentum. Jag tror absolut att jag kommer att vinna, säger Wallin på telefon från London.

”Haft sin peak”

Joshua är en av sportens stora fixstjärnor och är en flerfaldig världsmästare i tungvikt. Men enligt Wallin är britten på väg utför i karriären.

– Det är klart att Joshua absolut är en av de bästa boxarna i världen. Men jag tycker nog att han har haft sin peak och han har inte sett lika bra ut, han har tappat sig själv lite i stilen och självförtroende. Han har det lite svårt just nu och jag tror att det är perfekt tajming för mig att möta honom, säger Wallin.

På samma gala slåss flera andra stora namn, bland andra Deontay Wilder. Amerikanen möter Joseph Parker och vinner Wilder sin match samtidigt som Joshua besegrar Wallin kan det öppna upp för en fajt mellan stjärnorna nästa år.

Betydelsefull seger

Men en seger för Otto Wallin skulle även det betyda mycket.

Det skulle betyda allt.

– Det öppnar upp allting och tar mig till en helt annan nivå än jag är i dag. Det öppnar upp alla dörrar för mig egentligen om jag vinner den här matchen. Då kan det bli vad som helst.

Vad är det du helst vill?

– Då vill jag boxas för en VM-titel. Det är snack att Tyson Fury och Usyk (Oleksandr) ska mötas. Om de möts i februari och jag vinner mot Joshua kan jag mycket väl vara på tur för att få möta en av dem.

”Största hittills”

Otto Wallin har bara förlorat en gång i sin proffskarriär, på poäng mot Tyson Fury 2019, och är totalt 26–1 i sin karriär.

Men matchen mot Joshua rankar han som större än den mot just tungviktsmästaren Fury.

– Det är den största hittills. Ingen visste om mig när jag mötte Fury och då var jag en stor underdog. Nu har jag sex vinster sen jag mötte Fury och speciellt den senaste fajten i Turkiet var väldigt bra. Det är den som gör att jag får den här matchen. Det känns väldigt bra och jag har väntat på det här länge.

Rejält med pengar

Utöver det sportsliga ger en fajt av den här digniteten rejält med klirr i kassan. Men Wallin lär inte få lika mycket som Joshua.

– Jag vet inte hur mycket han tjänar men han får förmodligen tio gånger mer än mig. Det är det jag tippar, kanske åtta gånger mer skulle jag tro. Men jag får bra betalt för den här matchen och vinner jag blir det i alla fall dubbelt, säger Wallin.

Du vill inte gå in på hur mycket det rör sig om?

– Nej, det vill jag inte. Men det är rätt bra pengar.

För Wallin är det ingen rast och ingen ro som gäller framöver. På torsdagen väntar en tidig resa tillbaka till New York och då blir det mer eller mindre direkt från flygplatsen till träningslokalen.

– Jag kommer väl sova en timme, sen drar jag till gymmet och så kör vi på för fullt.

Otto Wallin möter Anthony Joshua den 23 december

Du kanske också gillar