Hem Sport Ouattara på väg till Al Ain – Hammarby nära jätteaffär

Ouattara på väg till Al Ain – Hammarby nära jätteaffär

förbi admin
0 kommentar

Hammarbys ivorianske talang Aziz Ouattara, 20, kan snart vara förlorad för klubben.

Enligt uppgifter till Sportbladet är han nära en flytt till arabiska Al Ain FC – men även franska Bordeaux är med i racet.

Bajen kräver 30 miljoner kronor för mittbacken, vilket Al Ain ska vara beredda att möta.

Aziz Ouattara, 20, har varit en av Hammarbys ljusglimtar i år med 24 matcher och två mål i allsvenskan. Ivorianen – som i grunden är mittback – har kanske framför allt utmärkt sig som innermittfältare under säsongen.

Det har lett till utländskt intresse, vilket Sportbladet avslöjade i november. Då var det framför allt franska Rennes som visade konkret intresse för Aziz Ouattara.

Nu kan Sportbladet avslöja att fler klubbar har gett sig in i racet om 20-åringens signatur. Enligt initierade uppgifter har Bordeaux lagt ett bud på 20 miljoner kronor. Hammarby ska i sin tur ha kontrat med 25 miljoner kronor.

Detaljer återstår

Dessutom erfar Sportbladet att arabiska Al Ain FC kommit med ett bud på 20 miljoner kronor – där Hammarby kräver 30 miljoner för sin försvarare. Den arabiska klubben ska vara beredd att möta Bajens prislapp.

Det återstår fortfarande vissa detaljer innan en övergång är helt klar – men enligt uppgifter ska en lösning ligga väldigt nära.

Hammarby värvade Aziz Ouattara från den ivorianska akademin ASEC Mimosas inför säsongen 2020.

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Du kanske också gillar