Hem Sport Oula Palve petad – då sänkte Brynäs Malmö

Oula Palve petad – då sänkte Brynäs Malmö

förbi admin
0 kommentar

Stjärnforwarden Oula Palve var petad.

Då gick Brynäs in och körde över Malmö i det viktiga bottenmötet mot Malmö.

– Han får bita i det sura äpplet och träna på, säger lagkamraten Dmytro Timashov.

Brynäs låg tia med två poäng till godo på elvan Malmö, med en match mindre spelad. Och det var tre väldigt viktiga poäng som stod på spel i kvällens enda SHL-match.

Och det var Brynäs som tog med sig alla tre poängen.

Man gjorde det utan ett av sina tyngsta namn på isen.

Oula Palve, 30, var den som sköt det avgörande målet när Brynäs säkrade fortsatt SHL-kontrakt i kvalet mot HV71. Förra säsongen var finländaren lagets poängkung, men den här säsongen har han haft det betydligt tyngre.

Blott fyra poäng på de 17 första matcherna och mot Malmö valde Mikko Manner att peta Palve.

”Får bita i det sura äpplet”

– Vi försöker stödja och hjälpa alla. Ingen vill var petad, alla vill spela, men någon gång måste tränaren ta hårda beslut som nu med Oula, säger Mikko Manner.

Efter matchvärmningen onsdag förmiddag stannade Palve kvar och körde 30 minuter extra med hård skridskoåkning. 

– Han tog det (petningen) jättebra och har tränat kanonbra förra veckan och kört extra i dag.

Det spekuleras i att han kan vara på väg bort.

– Han kommer tillbaka. Det är alltid spekulationer om en importspelare inte får spela. Mitt arbete är att få ut maximalt av de spelare som här här. Vi förlängde med Oula förra säsongen så du kan inte bara kasta bort honom. För min skull försöker jag hjälpa honom så mycket som möjligt men han måste också själv göra arbetet, säger Manner.

Lagkamraten Dmytro Timashov:

– Han får bara bita i det sura äpplet och träna på. Sedan komma in och göra sitt bästa i lineupen. Det är folk in och ut hela tiden. Man får kämpa på och göra det bästa av situationen, säger Timashov till Sportbladet.

Två powerplay – två mål

Manner fick se sitt lag få en riktig drömstart, efter att Malmö dragit på sig två onödiga utvisningar i matchinledningen. Samma powerplay-formation låg bakom både 1–0 och 2–0. 

Först Samuel Johannesson till Johannes Kinnvall – sedan Dmytro Timashov till Linus Ölund. 

– Vi hade ett bra PP. Vi har försökt jobba mycket med det från förra säsongen. Vi fortsätter i rätt riktning, säger Timashov.

Lika nöjd var inte Fredrik Händemark.

– Vi har inte många rätt där ute i dag. Brynäs är hetare i allt. De flyttar pucken snabbare och är snabbare i tanken. Vi är inte ens nära, säger han.

Efter en mållös mittperiod dröjde det fram till fem minuter av den tredje perioden innan nästa mål kom. Nick Olesen ökade på till 3–0 innan Oscar Eklind gjorde 4–0 tre minuter senare. Även det målet kom i numerärt överläge.

Oula Palve.
Oula Palve.

Du kanske också gillar