Hem Sport Pallplats för Ståhl i Diamond League i Rom

Pallplats för Ståhl i Diamond League i Rom

förbi admin
0 kommentar
Diamond League-tävlingarna i Rom under torsdagskvällen bjöd på fina förutsättningar och tre svenskar i startlistan; Daniel Ståhl och Simon Pettersson i diskus och Khaddi Sagnia i längd.


Det blev tyvärr ingen kanonkväll för någon av de svenska tävlande i Rom.

Daniel Ståhl fick i diskustävlingen se sig slagen av Kristjan Čeh från Slovenien med nästan fem meter. Daniel Ståhls längsta kast mätte 65,87 meter och det räckte till en tredjeplats, medan Ceh vann med ett mäktigt kast på hela 70,72 meter. Det var den fjärde tävlingen i rad som Čeh slog Daniel Ståhl. På andra plats kom Lukas Weisshedinger från Österrike med 68,30.

Inte heller Simon Pettersson fick till det i Rom och fick nöja sig med ett kast på 63,73 meter och en sjundeplats. Dessutom drabbades han av det kaos som kom att prägla diskustävlingen. Buren var till en början för låg och svenskens diskus landade på löparbanan i ett av kasten. Som tur var avgjordes diskustävlingen innan några av löpargrenarna hade startat.

– Det var läskigt, tur att det inte var någon där, sa Simon Pettersson till C More efter incidenten.

Kaoset var inte slut där. Innan tävlingen var slut hann buren också gå sönder när amerikanen Sam Mattis prickade en av stolparna och tävlingen fick pausas i tio minuter. 

Sjundeplats för Khaddi

Khaddi Sagnia, som slog nytt personligt rekord med 6,95 i Diamond League i Eugene i slutet av maj, fick inte till någon fullträff i längdtävlingen och fick 6,66 som bästa resultat. Det räckte till en sjundeplats.

Khaddi hoppade mot ett starkt startfält med stora namn, bland andra ukrainskan Maryna Bekh-Romanchuk som också tog hem segern med sitt hopp på 6,85 före Malaika Mihambo från Tyskland.

Andra höjdpunkter under kvällen var flera imponerande världsårsbästan, bland annat på 800 meter där amerikanskan Athing Mu slog till med 1:57.01. Kenyanen Kimeli fick också till ett fint lopp över 5000 meter och kom i mål på 12:46.33.

/Anna-Lena Pettersson

 

Du kanske också gillar