Hem Sport Pekar ut favorit i gruppen

Pekar ut favorit i gruppen

förbi admin
0 kommentar

DUBLIN. Djurgården kommer på besök.

Men det är norrmännen som är bäst i gruppen, menar Shamrock Rovers.

– Molde är favoriter, säger tränaren Stephen Bradley.

Irländarna förlorar i princip aldrig på hemmaplan, vare sig i ligan eller när det vankas europeiskt motstånd. Bara i sommar har de slagit Hibernians, Ludogorets, FC Shkupi och Ferencvaros hemma på Tallaght Stadium.

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf känner till statistiken och tar den på allvar inför torsdagens Europa Conference League-möte.

– De är väldigt starka på hemmaplan.

Shamrock Rovers är heller inget klassiskt brunkargäng från de brittiska öarna. Irländarna försöker spela en mer possessionbaserad fotboll och kommer utmana Djurgården om kontrollen av bollinnehavet.

”Djurgården är favoriter”

Ett Djurgården som, trots Shamrocks fina hemmafacit, är favoriter. Det menar tränaren Stephen Bradley.

– Djurgården är favoriter. Men det har vi varit med om även tidigare. Så det är inget nytt för oss. Vi är okej med det. Vi vet att vi kan slå alla lag.

Vilka spelare i Djurgården ser ni som stora hot?

– Magnus Eriksson är en bra spelare som stor kvalitet. Deras vänsterytter (Gustav Wikheim) kan också innebära en stor fara för oss. Väldigt snabb och bra i omställningarna. Smart spelare. Djurgårdens ytterbackar är bra och offensiva, speciellt högerbacken (Piotr Johansson). Och så har vi deras forward (Victor Edvardsen) som gjorde ett fantastiskt mål mot Apoel.

Håller Molde högst

Däremot betraktar Bradley inte Djurgården som gruppens bästa lag. Faktum är att han inte ens tycker att stockholmarna är Nordens vassaste representant.

– Jag håller Molde som ett väldigt starkt lag. De toppar norska ligan, före Bodö/Glimt och det säger någonting. Molde gör det riktigt bra och jag skulle säga att de är favoriter i gruppen (före Gent, Djurgården och Shamrock).

Thomas Lagerlöf om favoritskapet i gruppen.

– Det beror på hur man ser på saker och ting. Tittar man på den europeiska rankingen så ska vi komma sist i den här gruppen, men om man ser på hur vi presterade under sommaren har vi goda chanser. Vi möter tre bra lag i den här gruppen, men inget av dem är bra nog för att vi inte ska kunna slå dem om vi gör en bra prestation, säger han och får medhåll från lagkapten Magnus Eriksson:

– Vi gjorde sex riktigt bra kvalmatcher. Nu har vi sex matcher till i gruppspelet. Det är bra och jämna lag i gruppen men vi har goda chanser att vinna alla matcher vi spelar här.

Du kanske också gillar