Hem Sport Per Johansson stoppad i gaten på väg till EM med Nederländerna

Per Johansson stoppad i gaten på väg till EM med Nederländerna

förbi admin
0 kommentar

Förbundskaptenens misstanke: ryska stämplarna

CELJE. Nederländernas förbundskapten Per Johansson fick inte åka med laget till EM.

Han stoppades vid gaten på grund av sitt pass.

– Jag är helt övertygad om att det beror på att det var fullsmetat med ryska stämplar och aviseringar, säger han till Sportbladet.

I dag landade det nederländska landslaget i nordmakedonska Skopje för handbolls-EM.

Man gjorde det utan sin förbundskapten Per Johansson.

Den 51-årige svensken stoppades nämligen i gaten i tyska Dortmund, där laget skulle resa från, och fick inte kliva på flyget.

Anledningen, enligt personalen på flygplatsen, var att passet inte var giltigt för resan då det går ut den 30 januari och man var tvungen att ha tre månader till godo för att få åka med.

– Hon som stod där var jättenitisk. Jag hade ju både bokat in resan och checkat in på det här passet, inte på ett falskt pass. Men det gick inte att prata med henne. Jag gick bara därifrån och checkade ut min väska, berättar Per Johansson.

Han tror dock inte att giltighetsdatumet var huvudskälet.

– Jag är helt övertygad om att beror på att det var fullsmetat med ryska stämplar och aviseringar.

Johansson var tränare i ryska Rostov i nästan två år, fram till den ryska invasionen i våras.

– Jag har en ruskig känsla att det har med det att göra. Att det låg mig i fatet. Och det är ju hemskt om det är så.

”Ska hänga på låset hos polisen”

När Sportbladet når Johansson har han tagit tåget till Düsseldorf varifrån han ska flyga till Landvetter i kväll.

– Vi försökte fixa ett provisoriskt pass via konsultat och ambassader i Haag, Hamburg, Berlin, Frankfurt och fan och hans moster. Ett pass utan stämplar då alltså. Men så kom jag på att jag hade beställt ett internationellt id-kort som ligger hos polisen hemma i Uddevalla. Nu ska jag hänga på låset på polisstationen i morgon bitti. Det inre befälet där har lovat jag ska få det klockan åtta i morgon. Då borde jag kunna vara på Landvetter vid 09.30 och så får jag hoppas att jag hittar en resa till Skopje i morgon.

Han såg annars fram emot flygresan i dag.

– Det var ett direktflyg där jag hade gångplats vid nödutgången. Den fick jag inte njuta av. En inställd flygning är också en flygning nånstans, ler Johansson.

Han tar debaclet med fattning.

– Hade jag varit 30 år och skulle göra mitt första mästerskap hade jag varit superstressad och legat i fosterställning nu och skakat. Men det är ingen panik i detta. Vi spelar premiären först på lördag kväll (20.30 mot Rumänien) och min assistent Ricardo Clarijs har varit med hela vägen och jag har full tillit till dem. De klarar sig utan mig men det är tråkigt såklart för det går ju åt tid och kraft åt det här.

Johansson försöker se det positiva.

– Den största vinnaren i det här är min fru. Att vi får träffas alltså. Det är på pluskontot. Men det är ju rätt mycket på minuskontot också om man ska försöka balansera det, säger han med ett lätt skratt.

Du kanske också gillar