Hem Sport Perseus Karlström tog VM-brons efter stor dramatik

Perseus Karlström tog VM-brons efter stor dramatik

förbi admin
0 kommentar

EUGENE. Succé för Perseus Karlström och Sveriges första medalj i VM.

Svensken trotsade extremhettan och tog brons – efter jättedramatik i slutet.

– Det var det tuffaste loppet jag har gjort i hela mitt liv, säger Karlström till SVT.

Runt klockan 15 lokal tid inleddes herrarnas 20-kilometerslopp i gång. Därmed var det extrem hetta som väntade för Perseus Karlström i Eugene.

Trots det lyckades svensken knipa ett VM-brons efter stor dramatik. Efter en tuff kamp i slutet kom Karlström i mål sju sekunder före kenyanen Samuel Gathimba.

– Fantastiskt! Hans attityd och vilja att vinna går inte att överträffa. Han kunde lika gärna ha vunnit loppet i dag. Han är en briljant atlet, för det där var svårt. Riktigt svårt, säger hans tränare Rob Heffernan till Sportbladet.

Perseus Karlström knep brons.

Efter att ha passerat mållinjen vrålade Karlström ut sin glädje innan han kramade om vinnaren Toshikazu Yamanishi och silvermedaljören Koki Ikeda, båda från Japan.

– Det här är grymt. Det här var det tuffaste loppet jag gjort i hela mitt liv. Jag trodde att jag var borta där ett tag men jag fick fruktansvärt bra kritik från min tränare, jag gräver ner mig och kommer tillbaka in i loppet, säger en andfådd Karlström till SVT.

– Jag orkade inte att ta ett steg till, men det går inte att sluta när man är så nära. Det är bara att fortsätta kämpa och ge allt man har. Det är det här man kämpar efter under hela året. Det har varit tuff press de sista dagarna, men det är underbart att ta en sån här medalj.

Svensken behövde ta en paus innan han kunde svara på hur han ska fira bronset.

– Jag ska hoppa ner i kallvattenpoolen och svalka av mig.

”Han ger aldrig upp”

32-årige Karlström kom i mål med tiden 01:19:18 , vilket alltså innebar en tredjeplats. Det här var svenskens andra VM-brons, det första tog han i Doha 2019.

– Han ger aldrig upp. Att vinna en medalj i VM är fantastiskt, säger Rob Heffernan.

Texten uppdateras.

Du kanske också gillar