Hem Sport Personbästa för Jesper Nelin i sprinten

Personbästa för Jesper Nelin i sprinten

förbi admin
0 kommentar

Det blev en norsk succé i årets första världscupssprint, där Johannes Thingnes Bö tog hem segern, och landsmannen Sturla Holm Lägreid knep andraplatsen. Bästa svensk blev Sebastian Samuelsson, som hamnade på en fjärdeplats. Roman Rees tog den sista pallplatsen med knappt åtta sekunder snabbare än svensken.

Samuelsson inledde starkt i spåren och följde upp med fullt skytte i liggande. I stående blev det dock en bom och därmed en straffrunda.

– Jag kände mig pigg i dag. Bra spurtvarv också, jag låg i rygg på Tarjei (Bö) där i början på varvet och sedan tryckte jag ifrån honom på slutet. Lite folk som var i vägen tycker jag, i nästsista backen där. Jag skrek och skrek men de låg två i bredd så det var lite halvjobbigt. Men jag kom förbi och då var det bara och gasa, säger Samuelsson till SVT efter avslutat lopp.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Sebastian Samuelsson: ”Jag skrek och skrek”

Personbästa i sprint för Nelin

Efter Samuelsson var det Jesper Nelin med en åttondeplats som blev nästa svensk i resultatlistan, med sin bästa insats i en världscupssprint, där han som tidigare har kommit på plats 16 som bäst. Även han fick ett facit på en bom, som kom i det liggande skyttet.

– Jag kände mig inte uppvärmd inför, ganska genomfrusen, så jag började köra med en överdragshandske på högerhanden. Jag tänkte ta av den innan liggskyttet så jag började sjabbla med den och fick benskejta 200 meter in på vallen. Men jag lyckas skjuta bra och är då varm om händerna, så jag är nöjd, berättar han i SVT efter loppet.

Martin Ponsiluoma hade en något tuffare dag, med en bom i vardera skytte. Tisdagens segrare hamnade på plats 13. Peppe Femling fick tre bom, vilket placerade honom på 60:e plats. Oskar Brandt sköt fullt i liggande men följde upp med fyra bom i det stående skyttet, vilket gör att han missar jaktstarten.

KLIPP: Jesper Nelin efter personbästa sprinten: ”Jag var genomfrusen”

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Jesper Nelin efter personbästa sprinten: ”Jag var genomfrusen”

Du kanske också gillar