Hem Sport Petter Northug och Therese Johaug i sorg efter talangens dödsfall

Petter Northug och Therese Johaug i sorg efter talangens dödsfall

förbi admin
0 kommentar

Hana, du kommer alltid finnas i våra tankar. Vi kommer att sakna dig”, skrev det slovenska förbundet på sin hemsida i veckan.

Hana Mazi Jamnik hade bara dagar innan tävlat i rullskidstävlingen Blinkfestivalen i Norge. Längskidsåkaren var ute och åkte rullskidor när hon kolliderade med en lastbil. Olyckan inträffade i en kort, liten tunnel, berättade norsk polis.

Hana Mazi Jamnik fördes till sjukhus med ambulanshelikopter men hennes liv gick inte att rädda och hon dödförklarades på sjukhuset. Skidtalangen blev 19 år gammal.

Norges skiddrottning Therese Johaug reagerar på det tragiska dödsfallet.

– I de flesta fall går det bra, men det är bara otroligt tragiskt det som har hänt. Jag känner med både lagkamrater, tränare, stödpersonal och alla runtomkring henne, säger hon till TV2.

– Det sved verkligen i hjärtat när jag vet hur många träningstimmar jag själv har på trafikerade vägar.

Petter Northugs sorg: ”Hemskt”

Petter Northug var en av flera skidprofiler som var med och tävlade i Blinkfestivalen.

– Det berör alla som är engagerade i skidvärlden. Det var en väldigt trevlig rullskidstävling nu med Blinkfestivalen, men det här var väldigt, väldigt tråkigt. En tragisk olycka, säger den förre stjärnan till TV2.

Han fortsätter:

– Jag tycker att det är otroligt tråkigt. Det är ett otroligt tufft besked att få. Det är väldigt tråkigt för laget och alla runtomkring, bara hemskt. Mina djupaste kondoleanser skickas till de anhöriga. Detta skadar alla.

Var uttagen till A-truppen

Norska landslagets Lotta Udnes Weng om dödsolyckan:

– Det är en tragisk olycka. Jag får ont av att tänka på det… Väldigt sorgligt. Jag tänker i första hand på de anhöriga, säger hon till VG

I fjol blev Hana Mazi Jamnik juniorvärldsmästare på 10 kilometer fristil och belönades med en plats i A-truppen inför hemma-VM i Planica 2023.

Chauffören i lastbilen står åtalad men nekar till brott.

Tv: Johaug vann karriärens sista lopp

Du kanske också gillar