Hem Sport Phil Mickelson talar ut om spelmissbruket:

Phil Mickelson talar ut om spelmissbruket:

förbi admin
0 kommentar

Publicerad 2023-09-18 23:32

Phil Mickelson, 53, uppges ha spelat bort en miljard kronor.

Nu talar han ut om sitt missbruk.

”Jag orsakade mycket skada för mina nära och kära”, skriver han.

Det har varit vida känt att den amerikanske golfstjärnan haft problem med spelandet, men det är först nu han själv berättar hur det påverkade honom och hans familj.

Mickelson beskriver det som att vara inlåst i en skyddsrum samtidigt som en orkan pågår utanför.

”Och när jag kom ut var skadegörelsen för stor för att jag skulle orka städa upp allt, så jag ville bara gå tillbaka in i rummet och strunta i att ta tag i allt”, skriver han på sociala medier.

Avslöjades i bok

Tidigare i somras släppte den amerikanske entreprenören Billy Walters en självbiografi där han berättade om sitt fem år långa ”spelpartnerskap” med Mickelson.

Walters, som själv greps av FBI och dömdes till fem års fängelse för insiderbrott, skriver i boken att Mickelson omsatte omkring 10 miljarder kronor under de senaste tre årtiondena – och att han spelade bort motsvarande en miljard.

Mickelson själv menar att summorna inte var det största problemet.

”Min familjs ekonomiska säkerhet var aldrig hotad, men jag var så inne i spelandet att jag slutade vara närvarande med dem jag älskar. Jag orsakade dem mycket skada på ett sätt som jag där och då inte förstod”, skriver han.

Hyllar sin fru

Mickelson berättar att han har sin fru, Amy, att tacka för allt.

”Utan henne hade jag aldrig tagit mig ur det här. Det är tack vare hennes kärlek, stöd och engagemang som jag nu är tillbaka på banan och på god väg att bli den person jag vill vara igen”, skriver han.

Du kanske också gillar