Hem Sport Pirttijärvi förlänger med LHF/MSSK – Luleå Hockey

Pirttijärvi förlänger med LHF/MSSK – Luleå Hockey

förbi admin
0 kommentar

Nu är det klart att även Jenna Pirttijärvi förlänger sitt kontrakt med Luleå Hockey/MSSK så att hon kommer representera Vårat Gäng även kommande säsong.


28-åriga Jenna Pirttijärvi kom till Luleå Hockey/MSSK en bit in på den förra säsongen och samlade på sig 41 matcher i SDHL och SM-slutspelet. På vilka hon gjorde 7 mål och 6 assist för 13 poäng.

Mikael Forsberg, sportchef

– Det känns jättebra att vi kommit överens om en fortsättning med Jenna. Hon är en typ av spelare som det inte finns speciellt många av på damsidan. Hon är en oöm spelare som skapar utrymme för sina medspelare. Hon har dessutom en mycket hög tävlingsinstinkt och ger alltid sitt yttersta, oavsett det handlar om träning eller match.

– Liksom många andra i vårt lag strävar hon hela tiden efter att bli bättre som hockeyspelare. Det blev extra tydligt under SM-slutspelet, där hon växte match för match. Och med tanke på att det kommer bli ett mer fysiskt spel i SDHL kommande säsong känner vi att hon kommer kunna bli än mer betydelsefull för oss.

Jenna Pirttijärvi

– Det var jätteroligt att vara en del av Luleå Hockey/MSSK, vilket gjorde att jag gärna ville fortsätta spela med laget även kommande säsong. Därför känns det nu jättebra att vi har kommit överens om en fortsättning även för 2022/2023.

– Efter att jag fått bekanta mig med den svenska hockeyn under en säsong så ser jag verkligen fram emot att chansen att få vara med och försvara SM-guldet. Extra roligt är det att jag nu kommer ha chansen att vara med laget redan från början av säsongen.

Avtalet för Jenna sträcker sig över säsongen 2022/2023

Du kanske också gillar