Hem Sport Pittsburgh mot NY Rangers i Stanley Cup

Pittsburgh mot NY Rangers i Stanley Cup

förbi admin
0 kommentar

Sista NHL-omgången bjöd på en hel del dramatik när det skulle avgöras vilka som ställs mot varandra i slutspelet. Pittsburgh med Marcus Pettersson får nu för första gången sedan 2016 ta sig an New York Rangers i slutspelet.

Det står klart efter att Pittsburgh besegrat Columbus med 5–3 samtidigt som Rangers i sin tur vann över Washington (3–2).

Marcus Pettersson gjorde ett mål och två assist, bland annat 3–0-målet.

William Nylander gjorde samtidigt två mål när hans Toronto besegrade Boston med 5–2. Toronto inleder nu slutspelet, som dra igång nästa vecka, med att möta de tvåfaldigt regerande Stanley Cup-mästarna Tampa Bay, medan Boston möter Carolina.

Men Nylander var inte Torontos ende svensk att plocka poäng – Pierre Engvall gjorde ett mål och en assist och Timothy Liljegren en assist. Erik Källgren räddade 14 puckar.

I den västra konferensen tappade Nashville en 4–0-ledning mot jumbon Arizona som till slut vann med 5–4. Förlusten betyder att Nashville med bland annat Filip Forsberg i stället för Calgary nu får möta Colorado som varit överlägset bäst i den västra konferensen.

Calgary i sin tur ställs i stället mot Dallas. En match i grundserien, Winnipeg–Seattle, återstår men utan betydelse för åttondelsfinalerna i Stanley Cup. De första slutspelsmatcherna spelas på måndag och slutspelsserierna avgörs i bäst av sju matcher.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Florida Panthers–Washington Capitals

Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning

Carolina Hurricanes–Boston Bruins

New York Rangers–Pittsburgh Penguins

Colorado Avalanche–Nashville Predators

Minnesota Wild–St Louis Blues

Calgary Flames–Dallas Stars

Edmonton Oilers–LA Kings

Du kanske också gillar