Hem Sport Pontus Jansson riktar kritik mot landslaget: “Alla var klappkassa

Pontus Jansson riktar kritik mot landslaget: “Alla var klappkassa

förbi admin
0 kommentar

I augusti 2021 meddelade Premier League-klubben Brentfords lagkapten Pontus Jansson att han tackar för sig i det svenska landslaget. Janne Andersson har sedan dess försökt att kalla in honom två gånger på grund av skadekriser på mittbackspositionen, men båda gångerna har Jansson valt att tacka nej.

Nu är Premier League-säsongen slut och Jansson är hemma i Sverige, där en sommar utan landslagsspel väntar. Under söndagen medverkade han i en intervju med tidningen Sydsvenskan, som uppmärksammade en tweet från hustrun Åsa om hur skönt det skulle bli med en hel sommar tillsammans. Där skickade hon även en syrlig passning till landslaget.

“Säkrat PL kontrakt, lagkapten i världens bästa liga och spelat nästan exakt varenda minut denna säsong. Om någon från en annan del av Sverige hade gjort något liknande tror jag inte det hade varit lika lite rubriker. Nu, en hel sommar ihop utan att han ska behöva sitta på bänken”, skriver hon in en tweet.

Jansson diskuterar tweeten, som han säger att hustrun frågat om godkännande kring innan hon tweetade, och att det bottnar i Nations League-hösten 2020 då Jansson blev bänkad och sedermera fick ta emot stor kritik efter Blågults förluster mot Kroatien (1-2) och Portugal (0-3) den hösten.

– Jag fick ta nästan all skit för två dåliga landskamper. Okej, jag gjorde ett stort misstag mot Kroatien som ledde till förlust. Mot Portugal sen var alla klappkassa. Men jag fick vara ansiktet utåt även för det. Och där föddes väl någon ilska hos henne, säger Jansson till Sydsvenskan och fortsätter:

– Och även hur jag blev behandlad av landslaget efteråt. Det har jag nog aldrig sagt utåt innan. Jag fick stå där helt själv. De kastade ut mig till media. Jag har inga problem med att ta kritik. Men ibland får det finnas en gräns. Att gå ut och möta media fem minuter efter att man gjort två sämre landskamper och stå där helt själv och få fråga efter fråga och sen göra presskonferens och sen tv och upprepa samma saker gång på gång. Det kunde landslaget ha gjort bättre. De hade nog inte gjort så mot alla spelare.

Jansson har dock självinsikt kring sin speltid och är inte bitter kring att det inte blev så många minuter som han hade velat.

– Jag fick mina chanser, men jag tog dem inte alltid. Hade jag presterat på en högre nivå kanske jag hade spelat där än idag. Men hade man velat satsa på mig hade man ju gjort det ännu tydligare. Man övertalade “Granen” (Andreas Granqvist) att fortsätta efter VM 2018 när han spelade i superettan med Helsingborg. Var det rätt beslut? Jag vet inte. Men där började väl mitt tvivel, hur mycket vill de egentligen ha mig? För efter VM 2018 kände jag att nu är det väl dags för mig, men det var det inte.

Pontus Jansson avslutade landslagskarriären med 27 landskamper på CV:t.

Du kanske också gillar