Hem Sport Proppen ur för Canucks – tog andra raka segern

Proppen ur för Canucks – tog andra raka segern

förbi admin
0 kommentar

För bara några dagar sedan såg Vancouver Canucks ut som ett vilset lag. Men fredagens 5-1-seger mot Pittsburgh Penguins, Canucks andra raka tvåpoängare, har fått Vancouvers säsong på rätsida igen. Med tio spelare i poängprotokollet visade Canucks att bredden i offensiven finns där – och en nästintill felfri defensiv.

Efter torsdagens 5-4-seger mot Seattle Kraken verkar det ha blivit proppen ur för Vancouver Canucks offensiv. Efter bra press i powerplay i mitten av den första perioden kunde Tanner Pearson göra sitt första mål kort efter att gästande Penguins blivit fulltaliga. Bo Horvat noterades för sin femte fullträff för säsongen när han i powerplay kunde skicka in 2-0 i mittperioden när han och JT Miller bröt sig loss i en spelvändning. Det säkerställde att Canucks för första gången spelade en match utan att vara i underläge under säsongen. 

– När man ser två killar som är bra kompisar i det läget brukar alltid passningen komma. Men deras kille skar av den möjligheten bra. Jag har sett Bo skjuta så tidigare och när han gör det går pucken ofta in, myste Boudreau, som också noterade att båda powerplayenheterna därmed noterades för varsitt mål.

Tidigare under säsongen, även i segern mot Seattle senast, har den tredje perioden varit lagets akilleshäl och en motgång har fått spelet att falla ihop. Och en skakig inledning på den tredje perioden, där Penguins fick fotfäste, kunde ha raserat allt. 

Men inte ikväll. 

– Jag ville bara att killarna skulle fortsätta vara aggressiva. Jag sa till dem att vi kanske behövde göra ett mål till för att vinna. Jag ville att de skulle fortsätta ligga på och fortsätta jaga. Jag tycker att vi spelade riktigt bra. Under de första minuterna i tredje perioden slarvade vi lite men vi jag tycker att vi redde ut det. Det gick att märka att det var en tyngd som släppte från axlarna. Tidigare har vi haft känslan av att: “vilka dåliga saker kommer att hända i den tredje perioden?”. Efter de där tre minuterna var det som att vi bara kunde spela på. Vi är inte på säker mark än men det ser mycket bättre ut nu än vad det gjorde för en vecka sedan, slog Bruce Boudreau fast efter matchen.

Ett Canucks med självförtroende kunde istället vända på spelet och Andrei Kuzmenkos tredje mål för säsongen drygt halvvägs in i slutperioden kom lägligt. Kuzmenko noterades för ett mål och en assist i matchen – landsmannen och nye kedjekamraten Ilya Mikheyev stod för två assist. 

– Han gjorde kortare byten, han dumpade pucken i rätt lägen. Han gjorde det bra, sa Boudreau om Kuzmenko. 

Offensiven tände på alla cylindrar. Och bakåt stod försvaret – ledda av målvakten Spencer Martin – för en minst sagt habil insats. Sidney Crosby, som för första gången i karriären åkte igenom västra Kanada (Edmonton, Calgary och Vancouver) utan seger, och Evgeni Malkin hölls utan poäng. Förstakedjan med Miller Conor Garland och Horvat neutraliserade Crosby. Andrakedjan, ledda av en heroisk defensiv insats från Elias Pettersson, neutraliserade Evgeni Malkin. 

– Under de två senaste matcherna har de varit riktigt bra. De tog sig an “Sid” hela matchen ikväll och de gjorde ett riktigt bra jobb. Vi höll Malkin begränsad så pass att han inte var effektiv i slutet, det är ett gott betyg till ‘Peteys’ kedja, sa Boudreau.

Längst bak gjorde Spencer Martin sin åttonde match i karriären, och han har hittills inte gått av isen utan att plocka poäng.

– Det känns nog bra för alla, men speciellt för mig och min säsongsstart. Jag var ganska besviken efter matchen mot Columbus men nu känns det riktigt bra. Vi har en ihärdig grupp och vi har varit optimistiska. Vi visste att vi behövde hålla i vårt spel för att vända det, sa Martin.

Hans tränare var minst sagt nöjd med målvaktsspelet, och öppnade för att Martin kan få mer istid.

– Jag har inte sett honom göra något negativt. Han har spelat åtta matcher och vi har tagit poäng i alla matcher. Jag ska försöka få honom att spela mer. Vi har många matcher på gång nu – nästan varannan dag, känns det som – och killarna har stort förtroende för honom nu. 

 

[Följ oss på Facebook och Twitter för ytterligare exklusivt material och NHL-nyheter!]

 

Efter den svåra säsongsstarten har Vancouver Canucks äntligen släppt på den mentala bromsen och det har gett resultat på isen. Vissa saker har kommit naturligt, andra har jobbats fram.

– Puckhanteringen blir bättre ju längre säsongen lider. Det är den bästa matchen de har gjort som grupp. Det är första matchen där vi har släppt in färre än tre mål och det kändes lite som hur vi spelade under slutet av första säsongen. Vi pratar inte Stanley Cup här, vi har mycket kvar, men vi pratar utveckling, avsutade Boudreau.

Du kanske också gillar