På söndag drar VM igång i Qatar, och med bara dagar kvar till avspark kommer nu skrämmande uppgifter för många supportrar som planerar vara på plats.

Den engelska tidningen The Times rapporterar att Qatar trycker på Fifa att stoppa öl-försäljning på samtliga åtta arenor, där det spelas matcher i VM. 

I Qatar är alkohol-försäljning strikt kontrollerad, men planen har ändå varit att det ska vara tillåtet för supportar att dricka alkohol inom bestämda områden i närheten av arenor, samt i “fanzones” och inomhus på hotell. Budweiser, som är en av Fifas största sponsorer, uppges sedan tidigare blivit ombedda att flytta sina stånd till mindre framträdande platser, men nu sägs alltså Qatar vilja förbjuda öl-försäljning på samtliga arenor.

Fifa och Budweiser uppges föra samtal och ett definitivt beslut väntas under fredagen. Om Fifa inte tillåter sponsorn att sälja öl och få synlighet i samband med VM-matcher sägs det kunna bli dyrt för förbundet, då det skulle bryta mot ett kontrakt värt flera miljoner dollar.