Hem Sport Radiosporten bygger ut med nya fotbollsexperter

Radiosporten bygger ut med nya fotbollsexperter

förbi admin
0 kommentarTidigare landslagsspelaren Emilia Brodin (fd Appelqvist) och Jon Persson med gedigen expertkunskap från både allsvenskan och rollen som expert i TV, förstärker nu Radiosportens team av experter när Radiosporten tar ny sats inför fotbollshösten och kommande VM i december.


Tidigare landslagsspelaren Emilia Brodin och Jon Persson blir nya fotbollsexperter på Radiosporten. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Värvningen av Brodin och Persson är en del i en större satsning från Radiosporten där bevakning av slutspurten av både dam- och herrallsvenskan, de europeiska cuperna och vinterns fotbolls-VM i Qatar står närmast för dörren. Sedan tidigare finns både Johan Elmander och Anette Börjesson bland fotbollsexperterna.

– Jag är smickrad och glad över att Radiosporten vill att jag kompletterar deras fina laguppställning. Jag har ju levt nära svensk elitfotboll i olika roller under de senaste 25 åren så det blir ett kärt återseende, säger Jon Persson, som gör sin första insats för Radiosporten i helgens heta Stockholmsderby i herrallsvenskan mellan AIK och Hammarby.

Före detta landslagsspelaren Emilia Brodin, som krönte sin landslagskarriär med ett silver i Rio-OS, har redan tjuvstartat i sin nya expertroll med ett par matcher och kommer i huvudsak och följa damallsvenskan och landslaget.

– Den allsvenska toppstriden har blivit högintressant då Rosengård åkte på en oväntad förlust borta mot Piteå och där man nu har en tuff vecka med matcher mot toppkonkurrenterna. Det kommer att bli en rolig och spännande höst i allsvenskan och med Radiosporten, säger Emilia Brodin.

– Jons och Emilias samlade kunskap, både från landslag, allsvenskan och erfarenheter från andra medier och mästerskap kommer att komplettera vårt team på ett utomordentligt sätt, säger Radiosportens redaktionschef Markus Boger.

Internationellt kommer Radiosporten att följa först och främst de svenska lagens äventyr så länge de finns kvar i de europeiska cuperna, men också de avgörande cupmatcherna med världens bästa fotbollsspelare. I december väntar sen det omdiskuterade världsmästerskapet i Qatar, där Radiosporten är det enda svenska mediebolag med sändningsrättigheter för hela mästerskapet.

– Det är ett kontroversiellt mästerskap som ska bevakas både sportsligt och med kritiska journalistiska ögon, men vi är mycket glada över att ha ett starkt team på plats med Johan Elmander, Jon Persson, Susanna Andrén, Christian Olsson, Andreas Matz, Jens Prytz och Sveriges Radios mellanösterkorrespondent, Cecilia Uddén, säger Markus Boger.

Fakta: Emilia Brodin (fd. Appelqvist)
Spelarkarriär: Har tagit SM-guld med Tyresö och även spelat allsvenskt spel med både Bälinge, AIK, Piteå och Djurgården. Spelade i landslaget 2014-2016 och blev olympisk silvermedaljör i OS i Rio.

Fakta: Jon Persson
Spelarkarriär: Har spelat i Brage, Djurgården och Brommapojkarna, både i allsvenskan och i Superettan. I BP var han lagkapten 2002-2009. Efter spelarkarriären har han bland annat varit expertkommentator i både Cmore och Discovery.

Pressbilder: https://sverigesradio.bildbank.nu/sv/delad/8tigssoaok/48760
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vid frågor vänligen kontakta:

Markus Boger, redaktionschef Radiosporten
[email protected]
070-598 08 09

Susanna Mörner, pressansvarig
[email protected]
070-083 97 37
Du kanske också gillar