Hem Sport Rangers på jakt efter mer offensiv

Rangers på jakt efter mer offensiv

förbi admin
0 kommentar

New York Rangers lyckades inte få med sig någon seger från de två inledande bortamatcherna i Stanley Cup-slutspelets andra runda mot Carolina Hurricanes. I PNC Arena i Raleigh är det hemmalaget som dragit det längsta strået efter förlängningsseger med 2-1 i match 1 och 2-0 i fredagens match 2.

Nyckeln till Hurricanes framgångar framförallt att de har kunnat tygla Rangers hyllade anfallshockey och PP-spel genom ett tätt försvarsspel. Det har inneburit ett gjort mål på knappt sex och en halv spelade perioder och att Rangers spetsforwards Artemi Panarin, Mika Zibanejad och Chris Kreider ännu inte kommit loss.

De tre spelarna toppade lagets interna poängliga i grundserien, men hittills under matchserien mot Carolina har trion begränsats till sammantaget sju skott på mål på de två matcherna, Zibanejad (4), Panarin (2) och Kreider (1).

Video: CAR-NYR, M2: Raanta håller nollan med 21 räddningar

– Det är klart att jag gärna hade sett våra toppspelare skapa mer målchanser men vi ska samtidigt komma ihåg att vi möter ett defensivt skickligt lag, säger Rangers tränare Gerard Gallant efter lördagens träningspass. Vi har spelat två täta matcher där inget av lagen bjuder på några lägen. Det är klart att vi måste göra lite förändringar efter två förluster, men jag vill heller inte ändra allt för mycket heller för jag tycker vi gjort två ganska bra matcher.

Rangers att hemmaplansfördelen i de två kommande matcherna kan hjälpa till med att kunna skapa mer offensiv.

– Med hemmapubliken i ryggen kommer vi att få ett extra energitillskott och det ska vi använda för att skapa mer tryck mot deras mål, säger Alexis Lafrenière som skjutit ett skott per match hittills mot Carolina. Vi är ett starkt hemmalag och bara vi fortsätter jobba för varandra så kommer lägena komma.

Match tre mellan Hurricanes och Rangers spelas på söndag och sänds direkt i Viasats/Viaplays kanalpaket.

Du kanske också gillar