Hem Sport Rangers vidare i Stanley Cup – Zibanejad hjälte

Rangers vidare i Stanley Cup – Zibanejad hjälte

förbi admin
0 kommentar

Pittsburghs uttåg innebär att forwarden Rickard Rakell och backen Marcus Pettersson eventuellt kan bli aktuella för VM-spel och ansluta till Tre Kronor i Finland.

Men med sex minuter kvar av ordinarie tid i det sjunde avgörande mötet i åttondelen såg det ut att bli just bortalaget Pittsburgh som med 3–2 skulle segla vidare i turneringen.

Pittsburgh hade inför matchen hoppats på sin storstjärna Sidney Crosbys, som var tillbaka efter att ha tvingats avbryta det femte mötet efter en hård tackling och från bänken sedan fått se sitt lag förlora två raka matcher – men kapten Crosby blev ingen frälsare i natt.

Zibanejad kvitterade

I stället var det New York-publiken i Madison Square Garden som bönhördes av en viss Mika Zibanejad, som med sitt sylvassa skott satte kvitteringen 3–3 inför den euforiska hemmapubliken.

Matchen gick till förlängning – och där var Zibanejad återigen med i hetluften. 29-åringen noterades för en assist när lagkamraten Artemi Panarin satte vinnarmålet 4–3, knappt fem minuter in i förlängningsperioden.

Zibanejads spel var dessutom avgörande vid Rangers 1–0-mål i den första perioden. Svensken drog i gång ett snabbt anfall och i stället för att skjuta själv passade han till Chris Kreider, som satte öppningsmålet.

Sista åttondelen avgörs

Det är tredje raka segern för Rangers, som därmed lyckats vända ett 1–3-underläge i matcher, till avancemang med 4–3 i åttondelsfinalserien.

Härnäst väntar Carolina i kvartsfinalserien, men spelschemat är ännu inte spikat.

I natt avgörs det även om det blir Calgary eller Dallas som kniper den sista kvartsfinalplatsen. Vinnaren i den sjunde avgörande matchen möter Edmonton i kvartsfinal. Efter att halva matchen spelats står det 2–2.

Kvartsfinaler:

Colorado–St Louis (Västra konferensen)

Florida–Tampa Bay (Östra konferensen)

Carolina–Rangers (Östra konferensen)

Edmonton för möta antingen Calgary eller Dallas (Västra konferensen).

.

Så slutade åttondelsfinalerna:

Calgary–Dallas: 3–3 i matcher. Den sjunde, avgörande, matchen pågår.

Colorado–Nashville: 4–0 i matcher.

St Louis–Minnesota: 4–2 i matcher.

Edmonton–Los Angeles: 4–3 i matcher.

Florida–Washington: 4–2 i matcher.

Tampa Bay–Toronto: 4–3 i matcher.

Carolina–Boston: 4–3 i matcher.

New York Rangers–Pittsburgh: 4–3 i matcher.

.

Slutspelet spelas i bäst av sju matcher.

Du kanske också gillar