Hem Sport Rapparen Adel döms till två års fängelse – frias på en punkt | Nyheter

Rapparen Adel döms till två års fängelse – frias på en punkt | Nyheter

förbi admin
0 kommentar

Det var i april som rapparen Adel Dostani, 28, dömdes till två års fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning, misshandel och narkotikabrott. 

Under drygt ett år misshandlade han sin dåvarande flickvän 13 gånger, enligt tingsrättsdomen. Dessutom ska han ha slagit flickvännens syster blodig när hon under tiden reagerade på våldet i systerns relation. 

Polisen har tidigare kopplat rapparen till det kriminella Husbynätverket. 

Anklagade flickvännen

I början av juni tog rapparen strid i Göta hovrätt för att bli frikänd från ansvar för grov fridskränkning och misshandel. Försvaret hävdade bland annat att kvinnorna inte var trovärdiga och att ex-flickvännen försökte bli känd genom att anklaga Adel Dostani. 

Flickvännen, som deltog i rätten via länk, menade att hon utsatts för en hatkampanj i sociala medier efter domen – och därför gjorde en livesändning efter rättegången. 

– Det startades en hatkampanj och därför går jag ut på sociala medier och förklarar mig. Jag var väldigt upprörd efter att ha fått flera hundra hot. Jag försöker förklara mig för hans 100 000 fans och att jag inte var med i en konspiration mot Adel, säger ex-flickvännen.

Följer tingsrättens dom 

Åklagaren yrkade på en skärpning av straffet till 2,5 års fängelse. 

Under onsdagen föll hovrättens dom. Adel frias för ett av de elva misshandelstillfällen mot ex-flickvännen på grund av avsaknad av bevis. Skadeståndet till exet sänktes även från 79 000 kronor till 78 640 kronor, enligt domen.

Dock följer hovrätten tingsrättens bedömning om påföljd – och Adel ska fortsatt vara i fängelse i två år.  

Du kanske också gillar