Hem Sport Raymond öppnade målkontot – matchvinnare mot Wild

Raymond öppnade målkontot – matchvinnare mot Wild

förbi admin
0 kommentar

Lucas Raymond hade efter sju spelade matcher av säsongen ännu inte gjort något mål för Detroit Red Wings. Men i nattens match mot Minnesota Wild lossnade det äntligen och med två fullträffar blev svensken stor matchvinnare i Detroits 2-1-seger.

– Det känns bra att få sätta dit dem, säger Raymond till NHL.com/sv efter matchen. Det känns som om jag har haft möjligheter att göra mål i de tidigare matcherna också så det var skönt att se puckarna gå in i dag.

Utöver de båda målen klockades Raymond för just under 20 minuters speltid och hade sju skott på mål i matchen. Han utsågs dessutom till matchens första stjärna.

Video: DET-MIN 2-1

I den första perioden hittade svensken en position framför mål och tryckte in 1-1-pucken med en rappt avslut över klubbhandsken på Wilds målvakt Filip Gustavsson. I den andra perioden trängde han sig sedan in från sidan av buren och tryckte in pucken under målvakten i powerplay för det matchavgörande målet med fyra sekunder kvar av den andra perioden. Med det är säsongens målkonto öppnat för Raymond och den fem matcher långa poängtorkan, efter de två assistpoängen mot New Jersey Devils i match två för säsongen, bruten.

– Jag har inte varit särskilt orolig, säger forwarden, som valdes av Red Wings som fjärde spelare totalt i NHL-draften 2020. Jag har fokuserat på att spela på rätt sätt och då kommer målen till slut.

Raymond fick en sensationellt stark inledning på sin NHL-karriär förra säsongen och toppade fram till december poängligan för rookies efter 24 poäng (10+14) på 27 matcher. Andra halvan av säsongen avstannade poängproduktionen något men sammantaget blev det ändå fina 57 poäng (23+24) på 82 matcher. Det räckte till en tredje plats i poängligan för rookies och i den interna poängligan.

2022-23 tog det alltså fram till match åtta innan det första målet kom och 20-åringen står nu på fyra poäng (2+2).

– Andra året kan vara tufft och det kan vara lätt att stressa upp sig, men det känns bra ute på isen och jag skapar mycket, skrev Raymond själv på sin blogg på NHL.com/sv. Resultaten i form av poäng och så vidare kommer komma. Det handlar mycket om att försöka fortsätta växa, både på och utanför isen.

Detroits lagkapten Dylan Larkin förblir en av Raymonds starkaste supporters.

– Oavsett om pucken gått in eller inte så har han spelat bra och skapat chanser, säger Larkin om Raymonds säsongsupptakt. Han har varit framme i bra lägen och han har ett rappt skott. Vi visste att det skulle komma. Jag har hade också två mål på åtta matcher i mitt andra år i ligan, så vi ligger lika nu.

– Han är en av våra nyckelspelare, säger Red Wings tränare Derek Lalonde om Raymond. Han spelar mycket och vi behöver hans kvalitéer ute på isen. Att han gjorde mål idag var roligt, men jag gläds mer över hans prestation över hela matchen idag. Han gjorde hela tiden jobbet och låg aldrig och fiskade efter en målchans. Han jobbade hårt och spelade på rätt sätt. Det fick han utdelning för.

I och med segern över Minnesota har Red Wings resultatraden 4-2-2 i upptakten av serien, trots frånvaron av namnkunniga spelare som Oskar Sundqvist, Michael Rasmussen, Tyler Bertuzzi, Robby Fabbri, Mark Pysyk och Jakub Vrana.

– Jag är stolt över grabbarna idag, säger Lalonde. Det här var en riktigt stark seger med tanke på hur många som klev fram och lyfte sin prestation för att kunna matcha ett starkt motstånd. Förutom ett par sekvenser i inledningen av matchen stängde vi ner dem riktigt bra. Det här var nog vår bästa match hittills för säsongen.

– Vi gjorde en bra match, instämmer Larkin. Vi var ett antal mannar kort men vi krigade oss igenom det. Ville Husso spelade väldigt bra (30 räddningar), vi var starka i försvarszon och vi offrade oss i numerärt underläge. Vi spela med väldigt mycket energi och känsla.

Detroit spelar sin nästa match på måndag då man reser till Buffalo för match mot Sabres i KeyBank Arena.

 

[Läs också: Lucas Raymonds blogg: Om säsongsinledningen – och Elmer]

Du kanske också gillar