Hem Sport Revanschsugen Jamina Roberts när Sävehof utmanas av Lugi

Revanschsugen Jamina Roberts när Sävehof utmanas av Lugi

förbi admin
0 kommentar

Under onsdagen spelades den första semifinalen mellan Sävehof och Lugi i damernas handbollsslutspel. Det är en situation som Sävehof är vana att vara i, och under de senaste 17 åren har klubben vant sig vid att gå ännu längre än så.

Under 2010-talet hände det inte en enda gång att laget åkte ut innan finalspelet och bara en gång under den tiden, 2017, missade Sävehof guldet.

– Jag tror att framgång föder framgång. Det blir attraktivt att gå till en klubb som har det facit och de meriter som Sävehof har. Sen sitter det liksom i väggarna också. Eftersom att så många i och runt klubben vet hur det är att spela en final och vinna ett mästerskap är det lättare att göra det igen, säger Jamina Roberts.

Det första mötet mellan Sävehof och Lugi vanns av Partillelaget med 38–23.

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Redan 2009 var hon med och vann sitt första SM-guld och åren som följde vann hon ytterligare fem innan hon lämnade för den danska ligan 2014.

2020 vände hon hem för sin tredje sejour Partillelaget, men hittills har det inte blivit några stora framgångar.

I fjol var Roberts nämligen med när Sävehof missade finalen för första gången sedan 2005.

– Vi hade chansen att vinna och borde kanske ha gjort det. Jag vet inte riktigt varför vi förlorade, den enda förklaringen jag har är att vi helt enkelt var för dåliga, säger Jamina Roberts.

Det var också hon som skapade de största rubrikerna under semifinalspelet mot H65 Höör, men inte för sitt stora målskytte, utan i stället för att hon blev avstängd efter att ha skrikit ett könsord på planen.

– Det är klart att det är tråkigt och jag ångrar det jag sa, men det var också något som hände i stridens hetta.

Jamina Roberts utvisades, stängdes av och missade den fjärde semifinalen mot H65 Höör i fjolårets slutspel.

Jamina Roberts utvisades, stängdes av och missade den fjärde semifinalen mot H65 Höör i fjolårets slutspel.

Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Utvisningen kom i den tredje matchen och när Roberts var avstängd i match fyra hade Sävehof chansen att bli klara för final, men laget förlorade både den matchen och den femte avgörande semifinalen.

– Hade jag inte varit avstängd i den fjärde semifinalen hade vi kanske gått vidare, men det är svårt att veta.

– Jag försöker inte på något sätt försvara det som hände, men hade jag skrikit samma sak i en match i år hade det förmodligen inte blivit någonting, för ingen hade hört det. Men i fjol var det coronaår och ingen publik, så allt som sades hördes. Just därför var det också extra dumt och onödigt att jag sade som jag gjorde.

Nu är Sävehof än en gång framme i semifinal, den här gången mot Lugi, med Jamina Roberts i laget. Hon hoppas gå till sin åttonde SM-final med Sävehof innan hon efter säsongen lämnar för Norge och Vipers Kristiansand.

– Jag vill inte åka härifrån om jag inte kan känna mig stolt. Nu har jag redan skrivit på ett kontrakt så flytten kommer ske oavsett hur det går i slutspelet, men det hade varit oerhört skönt att avsluta med ett guld.

Läs mer:

Önnered säkrade platsen i handbollsligan

Landslagsmålvakt återvänder till Sävehof

Du kanske också gillar