Hem Sport Rickard Wallin stöttar sina spelare i Färjestad BK om de blir uttagna till OS

Rickard Wallin stöttar sina spelare i Färjestad BK om de blir uttagna till OS

förbi admin
0 kommentar

Rickard Wallin.

Färjestad BK kan ha flera spelare som kan bli uttagna till OS – och därför missa matcher under brinnande SHL.

Men sportchefen Rickard Wallin planerar inte att stoppa sina spelare från att delta.

– Jag förstår spelarna som skulle bli uttagna och tackar ja, säger han.

OS-hockeyn är en minst sagt, het fråga. NHL och NHLPA har stoppat sina spelare från deltagande vilket gör det möjligt för spelarna i Europa att få representera sitt land i OS som går av stapeln i februari.

En minst sagt stor ära. Flera högaktuella spelare berättade i förra veckan för Sportbladet att de förmodligen skulle åka om de blev uttagna.

– Men personligen, om jag skulle få frågan, hade jag tackat ja, sa Frölundabacken Christian Folin.

”Inte min plats att stoppa någon”

Ett lag som skulle kunna påverkas av detta är Färjestad BK. Dominik Furch, Joakim Nygård, Jacob De la Rose, Victor Ejdsell, Linus Johansson och Gustav Rydahl är alla högaktuella för OS. Det kan sätta Färjestad i en prekär situation i och med att SHL inte har ett OS-avbrott.

– Jag känner inte att jag har något att säga emot. Vi tillhör SHL och det är de som bestämmer. Det är klart att ingen förening vill riskera att sina spelare blir skadade, säger Färjestads sportchef Rickard Wallin och fortsätter:

– Men jag förutsätter att Johan Garpenlöv, förbundet och SHL har en plan. Han har en väldigt speciell situation framför sig och jag hoppas att hans uttagningar inte slår hårt mot något lag.

Kommer du stötta spelarna, eller försöka stoppa dem om de blir uttagna?

– Det är inte min plats att stoppa någon. Jag har ju själv representerat landslaget och det är bland det största som man kan göra, så jag förstår spelarna som skulle bli uttagna och tackar ja.

Kommer göra allt i sin makt

Men alla är uppenbarligen inte överens. Frölundas tränare, Roger Rönnberg kommer försöka stoppa sina spelare från att åka till OS om de blir uttagna.

– Det kan vara ett scenario – om vi släpper spelare till OS. Men jag ser ingen anledning till att vi ska släppa spelare till OS om inte NHL släpper spelare till ett OS. Jag kommer att göra allt som är i min makt att inte släppa iväg spelare till ett OS när inte de släpper iväg spelare. Det är mitt första och högst personliga ställningstagande, säger han till GP.

”Ovissheten är svår”

SHL:s sportchef Johan Hemlin har tidigare berättat för Sportbladet att det finns en plan för planeringen av SHL under OS. Om ett lag har tre spelare eller fler på OS-uppdrag möter ett lag som har en så kan matchen skjutas upp. Om det skevar med någon enstaka spelare så ska matchen spelas. Upp mot 13–14 matcher kan påverkas av detta.

– Det är SHL som bestämmer och det verkar som att de har en bra plan. Jag vet inte förutsättningarna som vi kan ställas inför. Ovissheten är svår. Det enda vi kan göra är att hoppas att det blir bra, säger Rickard Wallin.

OS i Peking invigs den 4 februari – och Tre Kronor meddelar sin slutgiltiga trupp dit den 21 januari.

Publisert:

Du kanske också gillar